Estland Resor & Guider

Vidunderligt vackra Viru träsk i Estland

Tallarna står glest i blåbärsriset i skogen som omger Viru träsk. Doften av sommarskog är nästan bedövande. Vi befinner oss i utkanten av nationalparken Laheema, mindre än en timme från Tallinn. En vältrampad, bred stig leder från parkeringen ned mot träsket.

Hundarna är kopplade och vi går iväg ungefär samtidigt som en turistbuss med japaner rullar in på parkeringsplatsen. Deras mål tycks vara fågeltornet så vi ger oss ut på en extra runda i skogen för att slippa trängas med busslasten.

När vi ser dem gå kliver vi själva fram till trägången som sträcker ut sig över träsket.

Magiskt vackert med träsklandskap. Flexie tog sig ett par smygdopp. Önskar att vi själva kunde badat men det stod badförbud på en skylt. Det hindrade dock inte de lokala förmågorna.

Den breda trägången som ledde till fågeltornet byts därefter mot spångar. Det tar ungefär en timme att gå runt hela träsket. Det är sällan jag gillar platser som klassas som ”sevärdheter” men Viru var verkligen sevärt. Jag vill absolut återkomma, gärna i gryningen för att njuta av miljön och fota. Hit borde också min fågelskådande far ta sig tycker jag.

Efter träskturen åkte vi vidare norrut, ut på en udde där RMK anlagt en gratis campingplats. Vi grillade korv och tog det lugnt. På nästa resa vill jag spendera fler dagar i Laheema national park och prova ett par av de vandringsleder som finns där. Nu for vi istället genom ösregnet söderut på raketbasen i Kaldi, men mer om det i ett kommande inlägg.

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar