Försvarsmakten Jobb i Försvarsmakten Nilsson i skogen

Tillbaka i Försvarsmakten för tidvis tjänstgöring

Plikten kallar heter det och för ett par veckor är jag åter i grönkläder. Jag är alltså tidvis anställd i Försvarsmakten och är inne och tjänstgör en period. Det är så jäkla roligt. Att vara tillbaka på kompaniet känns som att komma hem.

Veckan började med pårustning och diverse materieltjänst. Under tjänstgöringstiden ska jag bland annat följa upp värnpliktiga radiolänkenheter. Ära, mod och högantenn över tiden med andra ord.

Eftersom rekryterna var på permission i början av veckan öppnades möjligheten att följa med en anställd pluton till terränghinderbanan.

Jag fick agera passagerare (läs förvirrad stabsmedlem) och beundra utsikten uppluckad ur stridsutrymmet på stridsfordonet. Med bara kvinnor i besättningen var det givetvis rimligt att ordna ett propagandarekryteringsfotografi. Välkommen till vår verklighet och så vidare. Så här ser det ut 1 % av tiden men det är en förbannat trevlig procent.

Bandvagnskunskaperna behövde också repeteras så jag fick möjligheten att köra terränghinderbanan med ett stycke anställd soldat som stöd, tack för det!

Rekryterna är tillbaka nu och det är dags att tagga till inför övningen som genomförs istället för Aurora. Nog för att det finns fördelar med det civila mörkret (så som lönen, den lyser som en brandfackla) men kontrollera rakning och sängbäddning, det får man bara i Försvarsmakten. Truppen och logementen såg dock ut som ett mindre bemedlat scoutläger men dem har nog snart skakat av sig slöheten från permissionen. Det vore bäst så, det kommer bli ett jäkla drag med rolig verksamhet resten av veckan.

Hitta mer inspiration

1 kommentar

  • Svara
    Rickard
    23/04/2020 at 19:21

    Underbart att läsa om tjänst i grönt igen.

Lämna ett svar