BU Försvarsmakten Nilsson i skogen

Terrängkörning med bandvagn

Morgonens bestyr lades snabbt till handlingarna och efter åtgärder före körning samt teorigenomgång rullade vi ut genom grindarna. Himlen var blå och luften kylig. Inledningsvis gick jag framför de tre bandvagnarna och orienterade samt rekade väg. Allt flöt på fint. Vi bytte roller och jag blev förare. Inga konstigheter där heller. Efter en lagom lång terrängkörning utspisade vi lunch. Sedan började det riktigt roliga.

Vi kartrekade och satte av själva, jag och Kamrat K. Vi vek av från terrängspåret och tog oss fram i Narnia. Solstrålarna strilade ned mellan grenar och granar av diverse storlekar gav bokstavligen talat vika för vår framfart. Vi orienterade runt en höjd och tog oss över stockar och stenar.

Allt fortlöpte perfekt och vi kom i god tid till återsamlingsplatsen. Eftersom solen sken och vi inte hade något fientligt läge drack vi varm choklad och njöt av detta på taket. Stridsvärdeshöjande!

Under den sista biten terrängen gick vi dock bet. Vi tänkte prova en väg som jämfört med det vi tidigare klarat såg lätt ut. Så var det inte. Plötsligt knakade isen till och vi fann oss lutandes ned i ett stinkande dike med is, kladd och ångest.

Det är svårt att beskriva hur mycket bajs detta vatten luktade. Och hur ledsna vi blev när vi märkte att dörrlisten inte höll tätt. I övrigt mycket komiskt och lärorikt. Vi blev tillslut bogserade upp bakåt av en annan bandvagn, svärandes över brist på diffspärrar och vinschar. ?

Därefter körde vi till återsamlingsplatsen och avnjöt en minst sagt välsmakande portion iso-mat. Körning i terräng i mörker var kvällens sista moment i skogen. Därefter spolade vi stinkande lera från vagnen och parkerade sedan i garaget. En riktig toppdag detta!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar