Friluftsliv Nilsson i skogen Vandring

Tänndalen – Dagstur i Hamrafjällen med hund

Wilda Nilsson i Tänndalen fjällvandring Haix Haglöfs Lundhags schäfer

När vi ställde bilen på fjällparkeringen (60 kr/dag) ovanför Blomsterfjället var det bara en traillöpare som vaknat tillräckligt för att ta sig ut. Klockan var 8, solen sken och jag och Flexie ville passa på att ta vara på vädret.

Wilda Nilsson i Tänndalen fjällvandring

En enkel promenad längs den kryssmärkta leden tog oss till Andersborgs Våffelstuga. Det är alltid fascinerande att se samma platser vid olika årstider och väder. Det blir en ny upplevelse varje gång. Stugan är öppen mellan 10-16 så vi promenerade vidare längs leden i nordvästlig riktning.

Wilda Nilsson i Tänndalen fjällvandring schäfer

Flexie badade i bäckar och sjöar och vi njöt av att vara för oss själva. Det är verkligen så här jag samlar energi och bunkrar kreativitet. Kraft som sedan långsamt men säkert sipprar ur mig i stan…

Det här är visserligen den andra semesterveckan men förra veckan gick åt till en intensivkurs på trafikskolan (försöker ta MC-kort) och massa fix med husköpet. Nu är vi alltså i fjällen för att ladda batterierna.

Wilda Nilsson i Tänndalen fjällvandring Haix Haglöfs Lundhags schäfer

Hur som helst, jag och Flexie vandrade vidare och tog oss runt Anderssjöarna (den närmsta, lilla sjön det vill säga – lagom längd för Flexies rygg) och tog raster längs vägen. Solen fortsatte skina men det blåste rejält, fick förresten höra att jag liknande Pippi Långstrump på den här bilden. Det tar jag som en komplimang. Detta till skillnad mot var mobbar-killarna i låg/mellanstadiet menade när de kallade mig Pippi för jämnan men jag tog det positivt då också. Dålig effekt i målet således.

Wilda Nilsson i Tänndalen fjällvandring Haix Morakniv Haglöfs Lundhags schäfer

I ryggsäcken låg ved och när vi kom till den gamla stugan nedanför Småhamrarna tände vi en eld. Bättre att använda en redan gjord eldstad och dessutom få lite vindskydd av stugan samtidigt.

Kokkaffe och så massor av vila avrundade dagsturen. Det blev riktigt varmt när det var vindstilla. 

Wilda Nilsson i Tänndalen fjällvandring Haix Haglöfs Lundhags schäfer

Tänndalen, en av världens bästa platser! På kvällen badade vi i den vedeldade badtunnan.

Så glad och tacksam över att vi får låna Max föräldrars hus. <3

Hitta mer inspiration

2 Kommentarer

 • Svara
  Liselotte
  16/08/2019 at 12:07

  Känner att jag måste skriva något eftersom jag hela tiden kommer till din blogg, oavsett vad jag söker på för intresse. En dröm är att köpa och bygga om en van, googlade och hamnade på dig. Sökte på bivack, överlevnad, krislåda och camping i Estland/Lettland vid helt olika tillfällen, alla sökningar tog mig till dig haha! Sen upptäckte att vi har samma arbetsgivare – på samma förband 🙂 Världen är bra liten! Nu funderar jag på någon form av överlevnadskurs, är det något du kanske sysslar med? Jag är kunskapstörstig 😀

  • Svara
   Nilsson
   02/06/2020 at 14:53

   Hej! Så dumt att jag missade din kommentar, den fastnade i ett skräppostfilter 🙁 Jag har gått typ 8 överlevnadskurser, hehe. De flesta var genom Försvarsutbildarna och Hemvärnet men har också gått en amerikansk som hetter Wilderness First Aid. Drömmer om att bli SERE-instruktör och hoppas på det så snart officersutbildningen är genomförd 😀

Lämna ett svar