BU Försvarsmakten Nilsson i skogen

Ta terräng med handgranatsförfarande

Skyttelinje, FRAMÅT! Vi övar inte enbart bakåt, bakåt, BAKÅÅÅÅÅT på Ledningsregementet utan delar av skjutperioden tillägnades tagande av terräng till fots samt med handgranatsförfarande. Vi övade fortsatt med skarp ammunition och bytte äng mot skogsterräng. Den huvudsakliga metoden som drillades var skyttelinje framåt och det var utmanande att behålla formationen. Fiender (olika pappfigurer) hissades upp bland buskarna och blyregnet föll tungt över motståndaren.

Vid en vall mot ängen kommenderade vi gruppchefer handgranatsförfarande med chockhandgranater som smäller utav bara helvete. Förtjänstfulla insatser av samtliga. Repetition av som sagt kunskapens moder och vid skarpa situationer är det just de indrillade rörelserna och handlingarna man har att falla tillbaka på. Under dagen jobbade gruppen på med kraft och jävlar vad svettigt det blev. Riktigt jäkla kul hur som helst!

Dagen efter anslöt sig Myrstacken (läs min grupp, samband/tross) samt skyttegruppen till stridsfordonstäten för att drilla urdragande främre ledningsplats. Mina två bandvagnar tilldelades varsin Ksp 58 och ett gediget antal GRG-projektiler. Jävlar vad det krigades sen vill jag lova.

Gruset sprutade när vi omgrupperade till en vall varifrån bandvagnarnas Ksp 58-skyttar fick gå loss. Och nej, jag vet att bandvagnen är av plast, syftet var att skyttarna äntligen skulle få skjuta. Tjockmyran tog uppgiften på allvar och brände hundratals skott på ett genomförande och bytte pipa snabbt som attan i mitten. Även Grismyran sköt som fan. Med tanke på hur vi stod (stilla) beordrade jag Eldmyran att sparka upp förardörren och hjälpa till med bekämpningen av fienden.

Mot nästa grupperingsplats! Lugnet blev kortvarigt, skyttar på ängen! Det fanns inget annat att göra än att med förtjänst utföra strid från lätta fordon från min chefsplats. Framgång. Inte en realistisk övning just detta förfarande men det var inte det som var syftet så ni behöver inte bli upprörda i kommentarsfältet. Njut istället av denna bild från tidigare i veckan. Jag är skytten i knästående i mitten under ett av genomförandena när jag var gruppchef. Observera att det var metod som drillades, därav att vi sitter mitt på en äng.

Trevlig söndagkväll. Kompanifys imorgon bitti i ett fantastiskt väder för löpning (detta gäller oavsett vilket väder det blir, men det vet ni sen gammalt).

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar