BU Försvarsmakten Nilsson i skogen

Sova i bandvagn (sambandsövning dag 2)

Tisdagen grydde tidigt. Klockan 02 närmare bestämt. Patrullerande post stod på schemat men det är inget att gråta över på denna övning. Utan ljud- och ljusdisciplin och utan läge på är det lagom avslappnat. Stagpålarna behagade stanna där vi bankat ned dem, elverket var samarbetsvilligt och sambandsansvarige var vaken. Då återstod bara att koka vatten, dricka varm choklad och njuta av den ensliga månbelysta natten.

Stjärnklart dessutom kunde jag konstatera liggandes på rygg. Nu har jag inte för vana att posta liggandes. Det var situps som skulle göras enligt fänrikens uppmuntran. Tyvärr var den uppmuntrande utmaningen 10 000 stycken under övningen fördelat på gruppen och fördelat på armhävningar och situps. Övriga i gruppen är inte med på banan. Har i skrivande stund hunnit göra 400 armhävningar och 400 situps (fördelat på flera tillfällen). Kommer nog behöva anmäla att uppgiften ej går att lösa… 

Uppgifter som däremot går att lösa var att sitta som sambandsansvarig för första gången. Även här finns rutiner att öva på men det är roligt att vara igång med att lösa uppgift. På tal om lösta uppgifter fick vi tillbaka provet vi skrev förra veckan. Med ganska rejäl marginal godkänt blev resultatet. Det klappar jag mig själv på axeln för.

I övrigt ger Blå Bands Taco Stew även denna gång sig påmind långt efter den avnjutits. Däremot är jag en glad rekryt som fått ut kompletta dygnsrations så det finns gott om snacks. 

Imorgon ser vi fram emot omgruppering. Igår morse rekade jag och förste sgt nya platser. Upprättande av sambandsenhet skall drillas. Repetition är kunskapens moder och så vidare. 

Slut på monologen. Skall återgå till umgänget med elverket. Klart slut!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar