Nilsson i skogen

Semester upphör, fys och officersprogrammet

Den senaste månaden har rullat förbi i rask takt. Förutom fjällvandring har det mest varit jobb. För mycket av det sistnämnda egentligen, jag skulle nog stannat upp och funderat på vad fan jag håller på med lite tidigare och gett mig själv en riktig semester. Nåja. Det är lätt att vara efterklok.

Är mycket taggad på att åter ikläda mitt goda själv uniform och återvända till regementet. En veckas förberedelser, fys och övningsplanering väntar och sedan rycker mina rekryter in. Kan ju direkt hälsa välkomna till dem av er som hittat hit och även säga att, ja, jag har hittat er också på diverse sociala medier.

Är inte taggad på att köpa ny bil däremot. Den nuvarande beslöt sig för att lägga av på motorvägen. Tack som fan till den grönklädda kollegan som omedelbart kom till undsättning. Folket i Försvarsmakten. Kamratskapet. Fan vad jag är glad att vara en del av detta. I grönkläder har jag verkligen hittat hem.

Slutligen kan jag rapportera att jag gått vidare i ansökningsprocessen till officersprogrammet. Den korta versionen för oss som redan har en akademisk examen. Och nej. Dans är fortfarande inte mitt huvudämne. Nästa steg är en heldag med tester på TRM och det verkar vara samma tester som vid mönstring. Blir intressant. Känner att det är en stor sannolikhet att det går åt helvete eftersom jag inte är bra på isokai. Vore synd att inte kunna bli sambandsofficer på grund av det, är ganska så övertygad om att det testet inte avgör vare sig hur bra man klarar utbildningen eller hur bra jobb man kommer göra i fält. Hittils har jag inte upptäckt några tydliga kopplingar mellan att göra bra ifrån sig på sådana tester och på att lösa uppgift bra i fält. Nåja. Givetvis ska jag göra mitt bästa och rapporterar här oavsett om det går vägen eller åt helvete.

Klart slut.

Hitta mer inspiration

6 Kommentarer

 • Svara
  Klara
  12/07/2018 at 20:37

  Är det även datortest/begåvningstest? När man söker på vilka sorts tester som ska utföras verkar det inte framgå iaf..

  • Svara
   Nilsson
   12/07/2018 at 21:54

   Ja det är samma som på mönstringen vad jag förstår det som…

 • Svara
  Klara
  12/07/2018 at 20:43

  Det var inget förresten! Tips inför inskrivningsprovet? Vid mönstringen tyckte jag att det provet var väldigt svårt, att kunna uppfatta om det var samma figur fast den var åt ett annat håll osv.. Känns som att killar har lättare för det allmänt än tjejer?

  • Svara
   Nilsson
   12/07/2018 at 21:56

   Jag tyckte det var svårt och fattade det dock som att man vinner på att göra det lite snabbare snarare än att tänka för länge. Känns som om folk med talang för natur/teknik snarare än samhällskunskap (som jag) har lättare för testet i vilket fall.

 • Svara
  Felicia
  13/07/2018 at 21:17

  Vad ska man göra om leukoplasten fastnar i strumporna lite? Gör det nåt? För dom som tvättar o så..

  • Svara
   Nilsson
   13/07/2018 at 19:26

   Nä asså det behöver du inte tänka på. Men byt strumpor ofta när du marschtränar och är på övning!

Lämna ett svar