Nilsson i skogen

Saker jag köpte innan och under värnplikten

Esbit kök, nalgeneflaska och EDC kit i skogen

Innehåller annonslänkar (Jag får några kronor av Röda Stjärnan när du klickar på länkarna, tack så mycket för det! Du behöver inte köpa något men jag rekommenderar verkligen allt här nedan.)

Är tilldelad utrustning tillräcklig utrustning? Tvek på den. I alla fall för mig som tycker om små, smarta saker och som dessutom gillar att vara förberedd även på fritiden. Som rekryt är det dessutom skralt i kassan och då är det extra trevligt med prisvärda prylar.

För att vara övertydligt så behöver du bara ta med dig det ditt regemente säger att du ska ha i packningen (och civila saker som kängor måste du anhålla om att få använda) men här kommer i vilket fall ett gäng prylar och plagg som gör mitt liv i grönkläder betydligt trevligare.

Godis – Scho-ka-kola

Koffein-choklad med recept från andra världskriget som höll stridspiloterna vakna. Det räcker även för en halvtrött sambandspost i en bandvagn. Scho-ka-kola finns som mörk och ljus choklad. Har ofta med mig en sån ask på vandring också. Det känns som redigt snacks till kaffet och kostar bara 39 pix.

Scho-ka-kola från Röda Stjärnan
Scho-ka-kola och den för oss sambandssoldater roligaste patchen Hörbarhet Nolla – Klart Slut

Civila kängor – Haix Tibet

Rejält stöd för fotleden, betydligt mindre skavsår och mycket skönare för fötterna. Känga 90 är för mig en jävligt kass känga. Därför köpte jag egna kängor som jag såklart har på fjällvandring och annat också. Och ja, jag anhöll hos plutonchefen om att få använda dem och nej FM ersätter inte om man pajar dem. Ändå extremt värt tyckte jag. Eftersom jag gillar stöd upp högt på fotleden, vilket också är en fördel i stenig terräng och med tung packning, så valde jag Haix Tibet. Det finns såklart fler modeller från Haix men jag är jättenöjd med dessa. Skulle säga att de är nåååågot små i storlekarna.

Är väldigt nöjd med mina Haix Tibet.

Eldstål – Olika varianter finns här

Givetvis får man ut ett eldstål och man får utbildning. Jag är som jag är och har många civila eldstål. I bilen, i väskan, i byxfickan ute på äventyr. Ett eget eldstål att framförallt använda civilt (utan att starta skogsbränder!! Iaktta eldningsförbud!!!) är ett måste i min bok. En plåtask med ett färdigt kit är smidigt, annars är detta bra tycker jag.

Eldstål

En rosa spork

Få så små saker har irriterat så många som en rosa detalj i det gröna. Enbart för att det är roligt. Och för att använda civilt såklart. Här finns en rosa spork från Light My Fire av titanium så den inte går av som min gjorde tillslut.

Rosa spork

Tandborste – Fällbar, grön tandborste

Jag inte hittar en egen bild på den men denna tandborste har jag i benfickan på övning. En grön tandborste som går att vika ihop. För 19 spänn är det värt ett köp direkt!

Tändare Claw Gear

Tändare från Claw Gear

Extremt effektiv tändare från Claw Gear som är smidigare än tändstickor eller tändstål när kaminen ska tändas. Eller elden vid frilufsandet. Bejaka eldningsförbud som alltid och se till att du kan tända med tändstål i nödfall men denna är en rimlig “lyxpryl” i skogen även om den är billig.

Här finns fler inlägg som kan göra nytta innan inryck:

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar