Friluftsliv Nilsson i skogen

Mest tid i skogen vinner 

Tiden går vansinnigt fort. Det var ju maj nyss? Ville blogga om tiden fram till inryck men den bara försvann. Har varit ute i skogen mycket. Har jobbat mycket. Har tränat mycket. 

En vecka kvar. Har också hetsgooglat efter andra som bloggar om lumpen. Läser långa, trollfyllda och delvis idiotiska, trådar på Flashback om värnplikt och mönstring. Plöjer poddar och rotade fram Fredriks gamla Soldf. Pratar med folk på Instagram. Det är så jag alltid gör, informationsinhämtning. Och ett rejält jävla sållande såklart. Är inte dum i huvudet. Men det är underhållande och peppande att ta del av andras erfarenheter tycker jag. Kanske kan även den här bloggen nån gång gagna någon annan. 

Skogen känns som en rimlig uppladdningsplats inför militär grundutbildning. Marschträningen går framåt men som alltid behövs mer tid. Har gått miltals i kängor under våren men är inte uppe i så värst tung packning. Har skyndar långsamt. För långsamt? Tror 17-18 kg är det jag tryckt i som mest och har då knatat någon mil. Hade samtidigt varit idiotiskt att överbelasta redan nu. Verkar som om GMU:n inte är så fokuserad på tung marsch nuförtiden. Pannben räknar jag med kommer lösa det oavsett. 

Oroar mig lite för att jag inte springer tillräckligt snabbt. Vid 3 km håller jag 5.15 tempo men ska det springas längre pratar vi 5.40-6.05 per km. 15 km = snitt på 7 min/km. Lika bra att skriva ut det så kan jag återkomma till om det sög eller dög. Nån som läser som vet? Ha i åtanke att jag ska till Enköping och inte till typ K3.

Nåja. Allt löser sig och kommer bli så bra jag själv gör det till. Givetvis pirrigt och förväntasfull men inte nervös egentligen utöver förhoppningen om den egna fysiska statusens duglighet. RMI som Stordalen skulle sagt. Jag fortsätter att ta vara på fri tid i skogen. Plockade blåbär till morgonens smoothie idag. En vecka kvar!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar