Försvarsmakten Nilsson i skogen

Måndagslista

Sältan och kärvheten greppar land och rike, blötkonserver äts i bandvagnar och lede fi skall nedkämpas till varje pris.

I brist på annat att göra under denna fordonsmarsch rekvirerade jag enligt stående en så kallad klassisk blogglista, denna gång från andreahedenstedt.se. Hennes svar i kursivt.

Dagens humör:

Glad och lugn. Känner mig liksom harmonisk, tror det beror mycket på att jag kommit in i mina rutiner när det kommer till träning, sömn, mat och jobb. Väldigt skönt!

Trött men inte bitter. Känner mig ändå harmonisk, tror det beror mycket på att vi omgrupperat tillräckligt för att komma in i rätt rutiner, att vi överhuvudtaget får mat och att tillgången på ammunition är god. Fick även sova på en Natosäng i natt och inte i bakvagn på bandvagnen. Väldigt skönt!

Dagens mående:

Frisk och pigg! Känns som att jag gått runt och varit lite halvsjuk så himla länge nu så då känns det extra skönt att vara frisk.

Högt stridsvärde. Känns som att jag gått runt och varit lite halvblöt under kroppsskydd 90 så himla länge nu så då känns det extra skönt att kunna torka personlig mtrl i bandvagnen.

Dagens borde:

Borde verkligen bestämma en dag då jag ska vlogga i veckan. Det händer ju rätt sällan nu för tiden hehe..

Borde verkligen träna hårdare än fienden över tid. Skall ta tag i detta så snart övningen är slut. I övrigt finns inget jag borde. Bara uppgifter och order om att lösa dem.

Dagens frisyr:

Har för första gången på länge fixat håret (lockat). Jag har med flit låtit håret vila ett tag nu, känns så onödigt att hålla på med värme och sånt till vardags då jag vet att mitt hår inte riktigt pallar det. Trivs bra i mitt ”korta” men skulle gärna se att det växte ut 5-7 cm till..

Har för första gången på länge tänkt på att jag har hår på huvudet. Vidare känns det så onödigt att hålla på att fippla med håret till vardags, det är bättre att bara trycka på sig hjälmen och njuta av att det är mörkt så många timmar per dygn. Alla medtagna snoddar är nedkämpade dessutom.

Dagens smink:

Min vardags-make! Foundation, lite brunpuder, mascara, bryn och lätt ögonskugga.

Min vardags-make! Grön foundation och så lite svart på utstickande delar i ansiktet. Just här har det varit kallt så ingen ansiktsfärg.

Dagens klädsel:

Snart på en blogg nära er ? Nej men en grön kjol, grå stickad tröja, skinnjacka och mina nya klackskor jag visade er här om dagen.

Gröna, spräckliga byxor, en matchande jacka samt mössa och mina ganska gamla kängor från Haix av modell Tibet som ni förmodligen skiter fullkomligt i eftersom tilldelad mtrl är tillräcklig mtrl. Eller?

Dagens planer:

Fota till bloggen, jobba hemifrån och fixa brynen. Ska bli så skönt, har gått alldeles för lång tid sen sist. Ikväll är det träning som gäller också. Tränade igår men hade väldigt ont i ryggen då så jag hoppas att det känns bättre idag..

Dricka vatten, byta strumpor, gruppera främre ledningsplats. Brigadchefen vill ha tut i luren.

Dagens materiella vill ha:

Allt som har med badrumsinredning att göra haha..

En sambandsenhet i form av ett stridsfordon med självstagande mast. Samt kroppsskydd 12. Jag HATAR stridsväst 2000 och kroppsskydd 90. Vedervärdigt dåligt att vi inte tilldelas bra mtrl. Extremt opraktiskt med väst och detta kroppsskydd i bandvagnen/ på BV-tak och liknande. Avseende detta är jag bitter över tid.

Dagens fundering:

Hur fan kan det vara såååå dyrt att renovera ett badrum som endast är 3 kvm litet?

Varför får jag inte ut kroppsskydd 12 när jag dessutom åker i en plastbandvagn?

Foto: Martin Larsson, Försvarsmakten

Dagens beroende:

Skäringer och Mannheimers podcast!

Jordnötssmör.

Dagens tråkigaste:

Att det är så lång tid kvar till fredag, kommer ha en riktig superdag då. Ska träffa Elsa och Anna på morgonen för en frukost och på kvällen ska jag äta middag med Isabelle och Mathilda. Hur goals??

Att det är så många nipplar under bandvagnen och de står alltid i fel vinkel vid framaxeln. Om ett par dagar rullar vi in till en smörjgrop och slippa krypa i leran under vagnen. Hur goals??

Dagens längtan:

Att jag ska till älskade Köpenhamn igen om ganska exakt en månad. Ska bli så fett! Har redan bokat bord på Sticks’N Sushi igen efter min och Isabelles magiska upplevelse där. Direkt efter vi bokat hotell bokade jag bord där, då förstår ni hypen haha..

Att jag ska få äta mat som inte kommer ur en påse. Har redan bestämt vad jag ska äta. Tänk bara lyxen att få färska grönsaker. Ett glas mjölk. Kanske en frukt till och med. Då förstår ni hypen haha…

Order, drick kaffe. Anmäl klart!

Hitta mer inspiration

2 Kommentarer

 • Svara
  Lina
  05/11/2018 at 12:26

  Skrivbordslöjtnanten är bitter över att inte få vara med. Kan tänka sig att bära blött kroppskydd i sympati men kan få konstiga blickar av div. högre chefer. Matchar dessutom dåligt till kjol. Men men. JAG ÄNT’ BITTER! Dricker dock inte kaffe – men anmäler härmed klart.

  • Svara
   Nilsson
   05/11/2018 at 14:25

   Haha, du får väl vråla ut höjd stridsberedskap och slänga på dig utrustningen ?

Lämna ett svar