Försvarsmakten GMU Nilsson i skogen

Inryckning imorgon: GMU

Inryckning imorgon. 11 månader till muck. Nu börjar ett nytt kapitel som jag längtat länge efter. Egentligen var min plan att göra lumpen direkt efter gymnasiet, jag mönstrade och kom in som stridsfordonplutonbefäl i Boden. Tyvärr lades tjänsten ned och istället ägnade jag de efterföljande ca 7 åren åt att läsa på universitetet, bo utomlands, bygga upp ett företag, flytta till gård med Fredrik och en himla massa andra grejer. Men det har alltid legat och skavt. Att jag inte gjorde GMU och inte tog reda på om jobb i försvaret var något för mig eller inte.

Idéer ligger inte ogjorda hos mig så värst länge. I höstas klarade jag antagningsprövning och i januari gjorde jag kompletterande tester för att bli antagen mot en specialistinriktning vilket gick vägen. Imorgon rycker jag in. Säkerligen är jag bland de äldre rekryterna men vad gör det om hundra år. 

Klockan är fem i sex på morgonen. Har varit uppe en halvtimme. De flesta verkar sova här ute på Nåttarö. Imorgon vid den här tiden matar jag hundarna och släpper ut dem. Sätter på te och kaffe (alltid en kopp av varje för en bra start på dagen) och gör kvargsmoothie med bär, ingefära, chiafrön och fiberhavregryn. Väskan är redan packad men förmodligen läser jag välkomstbrevet en gång till. Allt med inget glömt?

Förväntansfull, taggad och lite myspirr i magen. Det här kommer bli grymt roligt och jag kommer göra mitt allra bästa. Förhoppningsvis kan jag lägga upp ett kort inlägg per dag här. Förmodligen utan bilder men ändå. Nu kör vi. Eller ja imorgon då men ni fattar. Klara, färdiga GMU!


Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar