Nilsson i skogen

GMU dag 8

Imorse sprang vi första löppasset efter frukost, städning, BRAK och mental träning. Vi joggade lugnt ut från regementet och förbi skjutbanorna (ca 1 km) till en 3 km slinga i skogen. Delade upp oss i två grupper och jag sprang med den “snabba”. Tror det var ca 5.30-6 min per km. Var kärvt i knäna på vägen tillbaka när vi sprang långsamt på asfalt. 90-kängorna är trevliga men det hsr slitit på knäna tydligen.

Stretcha och utbildning i lindning av fot därefter. Sedan dusch, på stället! Därefter knatade vi (dvs marscherade i takt och med raka ryggar och målmedveten blick) tillbaka till skjutbanan för att bevittna en målbildsförevisning av momentet sammanstöt. Genomgång av det och sedan äntligen marsch tillbaka och efter en vända på kasern: lunch! Vad svinhungrig redan efter joggingen med då fanns inget att äta. Nåväl. 

Efter utspisning hämtade vi våra vapen. Vi har ju för övrigt “en egen” under hela GMU. Så som man bäddar får man ligga gällande vapenvården. Torrövning av sammanstöt och en del annat i terrängen under 6-7 timmar. Var köttigt men jäkligt roligt (hoppas ni förstår hur jag menar när jag säger att strid är roligt). Känns i ryggmusklerna och armarna vill jag lova. Förresten gick vi totalt 25 000 steg idag. Och det var alltså liten joggingtur och sen bara stridsövningar innanför grindarna.  

Tror jag tränade för mycket lår/ben innan  inryck. Jag tror att speciellt tjejer  (eller andra som har mer benmuskler än överkropp) borde trycka ett gäng timmar tung styrketräning på gymmet innan inryck. Mycket latsdrag. Eller marklyft men jag personligen har svårt för det. 

Imorgon ska vi öva med kroppsskydd på. Kommer bli lite svettigt tror jag. Men kul! I alla fall första timmen hehe. 

En gruppkamrat sa att jag verkar så sorglös. Kändes fint, och sant. Är väldigt tillfreds med tillvaron. Även om jag hade sönder konungens byxor genom att medelst hasning framrycka i en sådan takt att uniformsbyxorna fastnade och slets sönder. Här gråter vi inte över spilld mjölk. Vi går till förrådet och byter. 

Tapto!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar