Nilsson i skogen

GMU dag 7

Konungens shorts och t-shirt bars under förmiddagen eftersom fystester stod på schemat. Med tröjan instoppad innanför de allt annat än smickrande shortsen såg vi ut som en förvuxen samling förskolebarn på kollo. Stackarna som plockat ut det oklara plagget lång kortkalsong hade även dessa. Som stack ut 2 decimeter nedanför 80-talsshortsen. Hysteriskt roligt. 

Vi marscherade i vilket fall till idrottshallen och Försvarsmaktens multitest drogs igång. Armhävningar gick över förväntan och jag pressade fram 24 stycken regelrätta och taktfasta. De ska göras i en viss (rask) takt. Samma med situps, armarna strikt mot magen och upp hela vägen till knäna. Gjorde 54 eller om det var 56. Upphoppet var 1 cm från max men rygghävet gick åt pipan. Långt över godkänt men långt från nöjd (105 av 160 sekunder). Det är för dåligt. 

Mer nöjd med det andra hävet där man hänger statiskt i en uppdragen position med böjda armar. 38 sekunder. Hade aldrig gjort det så trodde det skulle bli 15 sek max. Men som löjtnanten sa så är skakningar bara kroppens sätt att försöka lura hjärnan. 

Fick 358 poäng av 500 möjliga så ska bli intressant att se om jag är bättre i slutet av GMU:n. 

Beeptest efter det, obs på att det är Försvarsmaktens version. Har aldrig gjort nått innan. Jobbigt som tusan men skrapade ihop 11.7. Tror 9.3 var kravet för att bli anställd som soldat så det är ju trevligt att veta att det går. Knätester av alla med sjukgymnasten därefter.

Eftermiddagen var lite seg med teoripeov och massa städning och fippel samt utbildning på materiel. Slutade tidigare men kvällen gick raskt åt till att läsa läxor  (kapitel i SoldF) samt ännu mer av det oändliga fixandet med materiel. 

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar