Försvarsmakten Friluftsliv GMU Mat & Dryck för friluftsliv Nilsson i skogen Överlevnad & Bushcraft

GMU dag 54 – permission 

taggsvamp

Charlie is listening. Eller åtminstone befälen. Tydligen har den här bloggen fått vingar (eller larvband kanske jag ska säga) så det är inte längre bara Fänrik Fysmonster och Löjtnant Gött Mos som opsec:at sig hit. Fanjunkare TASS lämnade till och med en kommentar med sitt tilldelade smeknamn. Måste ge en stor tumme upp till alla befäl på regementet som galant balanserar rollerna “skräckinjagande chef”, “pedagog” och “stenhård PT” och “föräldersubstitut” med bibehållen glimt i ögat. Och såklart en tumme upp till alla som läser och förstår humorn här inne och att det jag skriver kommer från hjärtat med kärlek till kollegor, kamrater och de lagom läskiga befälen. Nåväl, pergite. 

Inledde morgonen med en joggingtur. Som om jag hade vågat annat med tanke på att plutonchefen fick alla att redovisa den planerade träningen för helgen innan höger vänster om. 5 km blev det men inte någon rekordtid. Lite sliten från fys (kan min jävla telefon sluta försöka autocorrecta fys till gud…) och fältvecka. Flexie följde glatt med.

Därefter följde ytterligare kärnfull verksamhet i form av skogsutflykt och svampplockning. Snap:ade ett par plutonskamrater över tiden för att tillse att kunskapen förmedlas till nästa generation. Taggsvamp, fingersvamp, trattkantarell. Fördelen med permission är att mulleverksamhet går före militär verksamhet.

Jag förevisar: 

Taggsvamp. Lätt att lära sig namnet på. 

Fingersvamp finns i flera olika sorter. Dessa äldre exemplar är beska och fick stå kvar. 

Trattisarna plockade jag. Den meningen kunde också sagts av någon som slagit ned ett gäng rekryter. Trattisar. Hehe.

Beskådade även ett par exemplar karljohanssvamp samt den illmariga men ack så vackra flugsvampen. 

Sitter nu på tåg på väg till Stockholm för ett säljmöte. Har ju ett aktiebolag med anställda som också ska få lite kärlek. 

Beredskapen är god. När som helst, var som helst, NÄVERELD på under 15 sekunder.

Väl mött och god helg!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar