Nilsson i skogen

GMU dag 53 

Efter att ha sovit som en stock utan postpass eller behov av att besätta någon eldställning var det dags att ta sig än dagen. Blåmärkesskörden från fältveckan inventerades och matsalen intogs. Sittande frukost, lyx. En vända på förrådet följde. Att hitta rätt uniformsstorlek är en kamp men jag slog till på en fältjacka i storlek 170/55. Komiskt då jag är 180 cm och väger närmre 75 kg. (I alla fall 72 vid inryck, undrar om det går att nå 80 kg innan muck?). 

Således har jag nu en som sitter som gjuten utan kroppsskydd och en i storlek 180/65 som är luftig och gott och väl rymmer det stinkande fanskapet kroppsskydd 90. Är det ens möjligt att något luktar så illa trots intensiv 5-punktstvätt vareviga kväll i fält? Fascinerande. Har oavsett förplägnad i diverse storlekar. I de sportiga shortsen (läs 80-talsbadbyxor) firar jag med att behöva storlek 110 kg. 

Nåväl. Efter väl förättat värv (kommer aldrig byta denna gudagåva till fältjack) tog mer kärnfull verksamhet vid. Dödsfys i poplinställ. Kuta massa längder och göra styrkeövningar. Tar hellre 2 veckor i fält än dessa pass i princip. Dom är dock oerhört bra för mig. Men hemska. Fast det ska ju vara lite kärvt. Efter att ha känt mig som en flodhäst på crack väntade en välbehövlig dusch och sedan målbildsförevisning Skyddsvakt. Imponerande skådespelarinsats av Sonne som skulle kröka med Berra inne på skyddsobjektet och slåss med kniv men som istället blev skjuten i benet. Skämt åsido så var det en väldigt bra förvisning och jag känner mig oväntat taggad på de kommande två veckorna. Kommer bli sjukt kul! Jag tycker förvisso allt är svinroligt  (ja på riktigt) så det var nog ingen överraskning för någon att jag är taggad. Städning är inte roligt dock men det vet ju alla den gammalt.

Plutonens timme därefter. Utvärderade fältveckan bland annat. Mycket bra. Kompaninämnd efter det och sen höger vänster om. Åkte hem, knallade ett par kilometer från bussen inklusive skogstur för att leta svamp som vildsvinen redan ätit upp och fick grillat kött från en närbelägen gård serverat av mannen min. 

En bra dag i armén men nu räknar vi ned till nästa fältvecka. Vill ut i skogen. Hade så jäkla kul på fältdygnen nu. Återkommer som sagt om dessa. 

Välkomstkommittén hemmavid:

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar