Försvarsmakten GMU Nilsson i skogen

GMU dag 48

Inget lördagsmys utan vapenfys. 8 x 50 sekunder av stå i anläggning med vapnet inledde en dag som i skrivande stund känns i kroppen. Lite lätt stelt att vänta på eventuella replissalier från gårdagen även om vi tekniskt sett inte gjorde något fel.

Återhämtade sedan med plutonens timme men sedan var det tjänstemin och poplin på. 

Intervaller i backe. Kräkfärdig. Och sedan någon helvetesuppfinning i form av att göra en massa burpees. 15, 14, 13 osv ned till 1. Det blir lika med 120 stycken för kung och fosterland. Inte vad man kanske drömmer om en lördag efter en öl eller två. 

Efter lunch framryckte vi till övningsområdet för att utbildas på larmmina 2. Väldigt roligt. Ritade sedan minskisser och gick på skattjakt. En mina av 15 gick av. Noggrannhet i skisserna var en av många lärdomar. 

Nog för att hoppet finns i ungdomen som jag skrev om fredagen men inte fan finns det hopp avseende biologilärarna. Vi övar såldes vidare med olika barr och lövträd. En kompetent 20årig smålänning har tagit ansvar för kursplanen. Jag försökte dela ut en fortsättningskurs (“lär dig skilja på sopp och skivling samt detta är en smörsopp”) men på sopp tog det stopp. “Nu pågår för mycket scoutverksamhet och för lite militär verksamhet. Avbryt.” Åter till minorna således men jag ororar mig över om barnen inte får träffa Mulle nuförtiden? 

Efter packning av tross och marsch med denna till förvaring kunde vi således ta kväll. Bävar lite för imorgon när en sannolikt inte jätteimponerad sergeant håller UAV. Kom igen, det blir kul!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar