Nilsson i skogen

GMU dag 30

Vilken dag! Extremt roligt. Inledde som vanligt minus morgonrutiner (vi städade men visiterades inte, ingen BRAK) eftersom närkampen startade åtta. Lagom möra från gårdagen marscherade vi dit. 

Närkamp är vad det låter som: att slåss på korta avstånd. Jag levde med villfarelsen att vi skulle slå slag mot tomma luften eller mot en person i någon massiv skyddsdräkt. Vett och sans bankades bokstavligen in igår så nu visste jag vad som var att vänta: vi övar mot varandra. Givetvis under kontrollerade former och ofta med boxningshandskar men för mig som aldrig slagits så var gårdagen ett wakeup call. 

Att slåss kommer inte alls naturligt för mig, speciellt inte gårdagens rena slag och sparkar. En annan reflektion (ej tjänsterelaterad) från gårdagen var: 

1. Denna träning behövs även privat.

2. Min tro om att jag skulle klara mig om jag blev överfallen i typ en park var fel.

3. Efter detta är det mer realistiskt att tro att jag har en chans mot en person som attackerar. 

Vid övning mot en kille som är större än mig, där jag höll upp en “mitts”(?) (kudde) kändes kraften av hans slag sjukt mycket. Göra ont mycket. Klagar inte utan det är bara intressant att ha upplevt. Förstå mig rätt nu bara med dessa tankar. Hela gårdagen var verkligen en reality check. Upppever inte att jag är katastrofdålig heller utan “det är som det är” och det visar att jag måste öva. Man blir som bekant bra på det man gör och nu ska jag fanimej bli bra på att slåss. 

Åter till dagen. Brottning och grepp stod i fokus samt försvarstekniker med vapen i hand. Gick betydligt bättre än igår. “Chocken” hade lagt sig. Körde återigen mot flera av de större killarna och lyckades mycket bättre än jag trodde jag skulle göra. 

Nu var också löjtnanten som jag refererade till som kroppsbyggare i ett tidigare inlägg på plats. Bred som en ladugårdsdörr över axlarna. Uppenbarligen livsfarlig. Vi blev ju mer eller mindre livrädda för honom redan i korridoren så knäna darrade (okej inte bokstavligen då) av att bli uppropad som försökskanin på mattan. 

Personen i fråga är dock extremt pedagogisk och trevlig så det är inga som helst konstigheter men jag kände mig inte kaxig där inte. Alla våra befäl är pedagogiska, tydliga och trevliga för övrigt. Skulle dock inte vilja vara på motståndarsidan till någon av de som instruerat oss. Hujedamig. Hur som helst så var jag försökskanin på ett av brottningsgreppen. Vissa tekniker är svårare än andra. Mer övning behövs.

Fick en rejäl törn vid ett senare tillfälle med en annan person, just den var tråkigt smärtsam. Avslutade lektionen med att sparra mot instruktörerna. Citat från en instruktör när man tillslut sitter på ett befäl “SLÅ HONOM I ANSIKTET! Det är enda gången du får chansen!”. 

Lät roligt. Markerade slag och drog en fingerpistol för säkerhets skull. Jobbigt men väldigt lärorikt och roligt pass. Fokus på att verkligen kunna verka. Kärnfull verksamhet. 

Dusch. Lunchpaus. 

Teoripass om värdegrund. Givande och konkret pass utan massa “PK gulligull”. Rakt på sak och fokus på varför den behövs och varför den ger god effekt. Bra lektion. 

Och så fys på det. Jogga iväg och sedan kombination av styrka och löpning. 

Dusch. Middag.

Marsch iförda kroppsskydd och med stridspackning till skjutbanan. Sköt för första gången med kroppsskyddet på. Hundra meter. Gick oerhört mycket bättre än förra gången på hundra meter. Hade fått bra råd och följde dessa. Enda tråkiga var att jag precis missade kvotskjutningen liggande. Full pott i träff men 1 sketen sekund för långsamt. Var inte examination men ett test. Även knästående gick bitvis bra. Massor jag vill öva på men i torsdags gick allt käpprätt och nu var det mycket bättre. 

På totalen en grym dag. Gillar intensiva dagar. Hade vi sovit i tält vore det komplett men man kan ju inte få allt hehe. Ska njuta av sängen på kasern nu, när jag väl står post klockan 3 ute i någon gudsförgäten skog lär jag sparka mig själv för att jag längtade ut i spenaten. Eller? 

Väl mött!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar