Försvarsmakten GMU Nilsson i skogen

GMU dag 3 

Gårdagens svaghet förbättrades idag: sängen är sträckt och min grupp fick efter visitation vid uppställning höra “Grupp 3 var överlägset bästa grupp”. Alla bäddade bra och vi hjälptes åt med all städning. Känns som om allt det där hände för en vecka sedan och inte imorse. Tiden känns väldigt märklig, den går fort men det har ändå bara gått tre dagar. Mer utbildning i städning följde oavsett under morgonen. Därefter BRAK och sedan teorigenomgång. Lärde oss bland annat olika typer av ammunition och annat relaterat till vapentjänst. 

Besök hos Försvarshälsan följde men jag var ju redan vaccinerad så jag fick dricka kaffe i väntrummet när gruppen gick in en och en. 

Exercis i ett par timmar därefter. Välbehövligt så kanske vi slutar “se ut som en påse skridskor”. Givakt, manöver samt höger om och vänster om. Igen. Igen. Igen. Och igen. Var härligt att vara utomhus och det luktar så gott av tall här på regementet. Väldigt mysigt med gula hus och tallar. Har varit på Livgardet innan och det ser dödstrist ut i jämförelse. 

Lunch var som vanligt en höjdpunkt. Sedan genomgång igen med alla GMU-kompnier. På scen stod sjuksyrra och sjukgymnast. 

Jag tror jag rör ihop dagen eller så har jag glömt nått teoripass gör efter föreläsningen åt vi igen. Tidig middag. 

Därefter på med stridsväst och hämta ut sitt vapen för mer vapentjänst. Gick varv på varv genom hinderbanan. Svettigt men extremt roligt. Därefter fortsatt vapentjänst till ca 21. Putsa köngor. Duscha och fika. Nu i sängen. 

Väldigt rolig dag. Nu känns det som om allt kommit igång och det börjar äntligen också bli lite mer fysiskt. Kommer eventuellt inte kunna lyfta armarna imorgon med tanke på hur mycket och länge vi stod i anläggning. Roligt att bli bättre dock. Imorgon har vi de första skriftliga examinationerna i vapentjänst. 

Dagens bästa: hinderbanan. 

Dagens förbättringspunkt: ska sluta vara så värdelös på att säkra med tummen på insidan. Förstår inte hur jag kan vara så svag i tummen ens. 

Dagens “detta gör jag bättre idag än igår”: bäddar sängen betydligt bättre. 

Avslutar som vi stod och skrek i korridoren tidigare: TREVLIG KVÄLL FÄNRIK.

Hitta mer inspiration

6 Kommentarer

 • Svara
  Peter
  26/07/2017 at 21:57

  Härlig läsning …. nästan så man längtar tillbaka.
  Kört hårt, det här grejar du galant

  • Svara
   Nilsson
   05/08/2017 at 06:59

   Tack så mycket! 😀

 • Svara
  Rebecca
  26/07/2017 at 23:30

  Väldigt kul läsning och tänker tillbaka på min egen GMU tid och den första tiden vid inryck. Minns jag hade exakt samma “problem” som dig, att säkra med tummen på insidan. Envisades länge med att försöka läsa mig det där (det är svårt att nå riktigt hela vägen när man har mindre händer) men med tiden hittar man sitt sätt som passar. Numera efter 4 år som anställd säkrar jag istället med pekfingret på “utsidan”

  Lycka till under din GMU, du kommer få en rolig tid! 🙂

  • Svara
   Nilsson
   05/08/2017 at 06:59

   Vad kul att du hittat min blogg! Jag börjar få till det med säkringen nu i alla fall. Var så sjukt svårt, inte alls förberedd på att just det skulle vara knepigt hehe. Försökte använda utsidan först men då blir våra befäl sura XD Tack så mycket!

 • Svara
  Infanterist
  30/07/2017 at 21:41

  Skulle Gardet se tråkigt ut? Vilken skymf, vackrare betongklossar får du leta efter!

  • Svara
   Nilsson
   05/08/2017 at 06:57

   Haha, well…. tur jag vet vilken puts och studs som döljer sig där innanför!

Lämna ett svar