Nilsson i skogen

GMU dag 29

Utan tillstymmelse till söndagsångest somnade jag igår kväll. Vaknade till strålande sol och ett veckoschema som glatt strålade tillbaka. Skytte, närkamp, fys och annat roligt är planerat. Skjutning hela dagen, eller åtminstone till middag som avnjöts ur iso bakom kasern. 

Själva skyttet var mycket givande. Svårt men roligt. Växla skjutställning och bekämpa fler mål. Varierande övningar utan att gå in på detaljer. Behöver bli mer aggressiv. Hoppas närkampsträningen kan väcka lite av detta till liv i mig. 

Annars är mest till att nöta på. Att få till alla detaljer i samma serie. Skjutställning, snabbt hitta (och med jaktskott hålla) riktpunkt, andas rätt, krama av och ta rekylen. Lätt tänkt, uppenbarligen svårare att få det perfekt i praktiken. Öva, öva, öva. 

Gjorde ett klantigt och pinsamt misstag också. I ljuset av att jag aldrig kommer göra om det så berättar jag. Vid en övning på tid med magasinsbyte så hade jag inte koll på i vilken magasinsficka magget med patroner i fanns. Hann således kolla på två tomma magasin innan jag fick upp rätt. För dålig. Värdelöst. Pinsamt. Kommer hålla koll på magasinen hädanefter. Gjorde rätt sedan. 

I övrigt berättade en kamrat en mycket rolig sak. Personen i fråga vaknade i natt av att ett befäl kom in och skrek åt honom att bädda sängen. Visar sig att han drömde. Han vaknar dock till och bäddar varpå han somnar ovanpå bäddningen “i väntan på visitation”. Hysteriskt roligt. Andra vaknar på nätterna och trevar efter vapen vi låst in. Andra vaknar och tror det är eldpostdags.

Skrev ovan innan passet i närkamp. Är nu mer eller mindre döende. Fick jävligt mycket stryk. Delade ut en del också men ja, finns förbättringspotential. Får återkomma mer mer om detta men mottot verkar vara typ det som inte dödar härdar. 

Äter macka nu. Tack och godnatt.

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar