Försvarsmakten GMU Nilsson i skogen

GMU dag 28

Sitter på tåget på väg tillbaka till regementet. Har extra mycket packning eftersom jag har med mig kläder och så till Tough Viking som går av stapeln på lördag. Genomfört är godkänt är mitt mantra. Vill ha den där medaljen och ska nog köpa en finisher-tröja efteråt också. 

En annan anledning till fullproppad väska är att jag har tagit med mina egna, käraste kängor. Eller, ett av paren då. Ett par Haix Tibet. Mina fotleder och framförallt knän har inte mått så bra i 90-kängan tyvärr. Ska således anhålla om att få använda egna. Mitt andra par är ett par Lowa. Dom är lite större och passar fint på vintern. 

Min och Fredriks gård i dag.

En komisk grej från permissionen förresten. Var på loppis med älskling på en gård i våran lilla, lilla sörmländska socken. Rekryt Nilsson hör jag plötsligt någon ropa. Och där står den kompetenta men skräckinjagande förebilden Kapten K. På en millisekund hann jag tänka “SKYDD – ned på backen”/ Enskild ställning nu eller?”/ “Oh shit”.

Skämt åsido, så blev jag rejält överraskad. Här står jag i träningskläder och ser ut som en förvirrad idiot… Han var (såklart) extremt proffsig och trevlig. Tror jag lyckades haspla ur mig att jag trivs sjukt bra och att nej, fältveckan en måndag direkt efter permis var inte jobbigt, det var bästa veckan hittills (100 procent sant, älskar skogen) som svar på frågorna. 

Sprang in i honom igen på en annan gård där det var skördefest. Lyckades då överträffa det första mötet genom att komma åkandes häst och vagn med våra två schäfertikar… Han sa att mina hundar var fina. Herregud. Så mycket för att försöka hålla sig under radarn liksom. 

Avslutade permissionen idag med att springa 10 km. Behövde i alla fall ett längre pass innan loppet på 15 km på lördag. Låtsades att jag sprang i sällskap av Fänrik Fysmonster och Kapten K. Det hjälpte. Förbättrade mitt PB på milen med 7 minuter. 

Man får kräkas, men inte gråta. 

Nu gjorde jag visserligen ingetdera men det kan ju vara bra att ha det i bakhuvudet inför lördagens Tough Viking.

Flexie och jag efter 10 km.

Hitta mer inspiration

6 Kommentarer

 • Svara
  Of norr om muren
  21/08/2017 at 07:44

  Sprang över din IG av en slump. Du verkar ha en sund inställning över hur sociala medier ska nyttjas under och i samband med militär tjänstgöring. Föredömligt.

  • Svara
   Nilsson
   23/08/2017 at 20:14

   Vad kul att du läser och tack för kommentaren. Värmer!

 • Svara
  Nils
  21/08/2017 at 09:10

  Hmm. Undrar vem denne Kapten K är? Låter som en som man själv haft glädjen att ha som befäl på LedR men då som löjtnant!

  • Svara
   Nilsson
   23/08/2017 at 20:15

   Hehe vem vet 🙂

 • Svara
  Kristina
  23/08/2017 at 20:34

  Lycka till på lördag. Du kommer att fixa det galant??❤️

  • Svara
   Nilsson
   24/08/2017 at 07:05

   Taaaack

Lämna ett svar