Nilsson i skogen

GMU dag 11

Sista dagen innan permission! Blev en halvstressig morgon eftersom vi har tvättbytet 07.00 och måste hinna käka innan samt hämta tvätten på logementet. Havregrynsgröten var dock god som vanligt. Tvättbytet tog sin tid. Därefter bäddning och lite städning, hann dock inte med städområdena. Allt inklusive tvättbytet ska nämligen göras mellan 07 och 07.40. Och tre plutoner har tyvärr tvättbytet exakt samma tid. 

Jaja. Cirkelträning med ett fysmonster till fänrik efter det. Gillar henne mycket. Jäkligt starkt av henne att köra 132 burpees på 10 minuter… Vi joggade ca 800 meter till utegymmet och körde sedan burpees, dips, armhävningar, knäböj, magövningar och marklyft i stekande sol. Jobbigt som fan. Joggade sedan tillbaka och duschade.

En första plutonens timme följde därefter. Jag blev vald som en av två förtroendemän och det kändes såklart fint.

Därefter torsdagens höjdpunkt: pannkakslunch. Hade taggat för detta hela dagen. Köket levererade och vi fick dessutom glass till. 

Eftermiddagens bestod mest av städning med ett avbrott för ett möte med alla GMU-kompaniets förtroendemän och kompanichef samt stf. 

Efter visitation bytte vi raskt om till civila kläder. I raketfart fettade jag in kängorna så att de kan stå och mysa i vax över helgen och så ut för permissionsuppställning. Några väl valda ord från ledningen senare fick vi ett efterlängtat höger, vänster om, marsch! 

Det var en märklig känsla att kliva ut genom lejongrinden. Typ som om man varit på kollo och att det nu är slut. Men icke. Permission skall avnjutas men på söndag inställer jag mig på regementet igen. 

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar