Försvarsmakten GMU Nilsson i skogen

GMU dag 1: inryckning 

Vaknade tidigt och gick upp till hundarna. Frukost, sista minuten fix med företaget och så väcka Fredrik som skjutsade mig till tåget. Kom i god tid. Resa med byte gick smärtfritt. Promenad ca 20 min från tåget till vakten. 

Välkomnades glatt och blev fotad. Tydligen först på plats… Bättre det än sist dock. Fick sedan följa markerad väg in på området till ett gult hus som tillika skulle bli mitt hem. Avprickades mot diverse listor, fick namnskyltar och pekades i riktning mot ett åttabäddars-rum. Där låg utrustning redan på sängarna. Fick sedan sitta och vänta på de andra medlemmarna i min grupp. 

Två dök upp och sedan bar det av till förrådet för att hämta mer utrustning. Allt åkte ned i plastsäckar som vi bar upp till logementet. Lunch därefter. Väldigt god mat. Sen anslöt 2 ytterligare till vår grupp. Väntade sedan ännu en tid men vi visste inte på vad. Passade på att läsa lite i instruktionsböckerna som fanns på logementet. Samt skrev dessa stycken.

Därefter blev det åka av. Inventering av materiel, utbildning i att vika kläder (är ej talang på detta mamma…) och äta två mål. Fick på oss uniformerna och rättade in materiel i skåpet. Satte fast fickor på stridsväst och fipplade med hjälmen. Sprang en mycket kort sväng. Kvällsfikade. Maten är toppen. Instruktörerna trevliga. Telefonerna ligger i skåpet och vi får inte fota. Därav att enda bilden är den på väg från stationen. Dags att sova. Trött, glad och fortsatt förväntningsfull. 

Hitta mer inspiration

1 kommentar

  • Svara
    Kristina
    24/07/2017 at 21:48

    Vika kläder?Du lär dig nog ska du se. Kram

Lämna ett svar