Försvarsmakten Officersutbildning

SUP, skärgård och stridsövning – Rivstart på hösten

Kadett i försvarsmakten

Med tanke på den oerhörda mängd svett som producerats i veckan är det kanske för tidigt att kalla årstiden höst men den första skoldagen har kommit och gått vilket ju ger en höstkänsla. Någon mjukstart blev det dock inte utan det har varit fullt ös sedan utbildningen började den 3 augusti. Just nu läser vi militärtaktik tillämpning med äldrekursen på Karlberg.

Handböcker plöjs, fempunkts-ordrar formuleras och moment musas i Karlbergsparken. Efter den inledande veckan blev förra helgens båtutflykt en skön paus och en riktig drömhelg med grymt väder, massa bad och så vidare i skärgården. Jag och Max sprang också 4 km ihop på magiska stigar i skogen på Mörtö-Bunsön. Fick också möjlighet att prova på SUP vilket var sjukt kul. Vill ha en egen bräda att paddla med här hemmavid!

Lite vingligt första försök men vill definitivt ha en SUP-bräda.

Höjdpunkten på utbildning så här långt var veckans övning där stridsmoment tillämpats med lös ammunition och nätterna tillbringats i 12-tält. Den mustiga doften av välanvända kroppsskydd gör det klart och tydligt att detta inte är ett kontorsjobb. Fy satan vad glad jag är över att vara ute i terränglådan igen. Dock höll bristen på kaffe på att nedkämpa mig. Har aldrig varit på en övning där det inte sprutar kaffe-sticks överallt. Tur att en PEDARS löste problemet… I övrigt rådde det ingen brist på mat, det går att äta orimligt mycket på kort tid i gröna kläder.

Skulle fotat innan jag bytte den dyngblöta t-shirten…

Inledningsvis kändes det ringrostigt men det gick bättre för varje moment. Framförallt var det kul att se hur gruppen (där hälften av oss var nytillskott) blev mer samövade efterhand och hur mycket lättare allt gick då. Det har också varit väldigt intressant att lära sig mer om olika typer av förband, höra berättelser från massor av olika regementen och lära känna nya människor. Det kommer bli en grym höst detta!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar