BU Försvarsmakten

Sambandstäten närvarande en, samtliga (BU dag 10)

Även denna morgon grydde. Mörk, regnig och allmänt gudsförgäten. Åtminstone befann vi oss på kasern och marschen till matsalen får sägas vara överkomlig. Och det var i princip den enda tid jag spenderade utomhus idag. 

Radiolänk-utbildning stod på schemat och det var mycket roligt. Vi hade en riktigt bra lärare också och varvade teori med att öva praktiskt inne i en datorhall. Skönt med något konkret och handfast. Vi upprättade radiolänkstationen ett gediget antal gånger och knappade kanaler och nycklar tills fingrarna sved. 

Under eftermiddagen påbörjade jag författandet av en lathund att ta med ur i fält och nu under kvällen fortsätter jag med det. Ska även gå till gymmet. 

Hörde något mycket roligt också som förtjänar att spridas. En viss GMU-pluton (inte min) står uppställda i korridoren på morgonen. En person är ensam i sin grupp av diverse skäl. Befälet kommer in och ropar LÄMNA AV. Den ensamma rekryten gör en helomvändning. Det står som sagt ingen grupp bakom personen. Däremot sitter en väggspegel där. Rekryten råkar således kommendera sin egen spegelbild upp i givakt. Ibland måste man stanna upp och fundera på vad fan det är man håller på med. Hysteriskt roligt. 

Är väl bara en tidsfråga inna  jag själv lyckas. Nu är jag ju inte bara ensam i min tät utan ensam på luckan. Resten har fått permission men min utbildning fortsätter till och med fredag. Dock mycket roligt på schemat. Har en förhoppning om att få klämma lite på en bandvagn på fredag. 

Åter till instruktionsboken!

Klart slut. 

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar