BU Försvarsmakten

Plutonsövningskedet

Nu övar vi för första gången som pluton. Tillfredsställande att vara på rull tillsammans minst sagt. Eftersom solen sken, granarna var gröna och bandvagnen spann som en katt fanns ingen anledning att hänga läpp trots att vi inte grupperade masten idag. Istället var det andra scenarion som övades. Något av en mjukstart för oss i sambandsenheten som fick nöja oss med en kort stund i rampljuset förklarandes för orcherna vad en tunn koaxialkabel är och varför den ska dragavlastas i en högantenn.

Stridsfordonen skulle också ta terräng där kadetter grupperat. Huvudsyftet var nog att bjuda dem på lite pansarskräck. Vi gick i skyddsställning (Läs: gömde oss bakom en gran) så länge.

Roligt dock att äntligen vara ute med hela plutonen. Det är ganska mäktigt att se alla fordon rulla genom terrängen. Eftersom vi är mekaniserade fanns det goda skäl till att välja marschträning när den vänligt med bestämda uppmaningen om fys på kvällen delades ut. Gruppchefen pekade mot garaget och truppen hämtade packningen och framryckte ut på övningsfältet. Jag vara då både chefen och truppen. Fördelaktigt då det innebär fri fart (läs hetstempo).

Med Ögonblink innanför västen drar jag nu till reträtt. Väl mött samtliga!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar