BU Försvarsmakten

Pansarskottslördag (BU dag 6) 

Helgtjänst till allas förtjusning. Eller kanske snarare förskräckelse. På schemat stod inte datorsal utan vapenvårdslokal. Där utbildades vi i sköna, gröna pansarskott. Detta otympliga dödsrör till vapen är förhållandevis lätt att använda. Så länge vi inte pratar liggande skjutställning med hjälm och stridsutrustning på det vill säga.

I denna kålmasksposition är jag inte det minsta farlig för fienden. Tur att det vsr lördag och tomt på kasern. Annars hade de anställda hadt något att skratta åt nedanför fönstret. Kan någon upplysa om hur tusan man gör för att ligga någorlunda bekvämt och samtidigt kunna se något genom riktmedlen… 

Eftersom vi tilldelats simulatorvapen som skjuter laser kunde vi mängdträna knästående och stående skjutställning. Gick mycket bra måste jag säga. Utöver det grottade vi ned oss i “ladda/patron ur”-träsket ett gediget antal timmar både inomhus och utomhus. VAR ÄR FINGRET I ANLÄGGNING!? (Citat från, med rätta, skrikande befäl under GMU:n när någon alltid glömmer att peta in fingret innanför varbygeln). Mängden minnesvärda ord man vill trycka på t-shirts… 

Internt så det förslår men ett par favoriter utan inbördes ordning är:

“Manöver, MANÖVER!”/”Pang pang, fänrik!”/”DÅSÅÅÅ femte pluton!”/”Fickpingis”./”XX sa att det var okej om man är tillräckligt trött”.”Jag är så kissnödig att jag inte kan gå i takt.”/Det är okej sergeant!”

Får dra mig fler till minnes och ta detaljerna efter MUCK. Alla från femte som läser får ta och kommentera fler så att vi inte glömmer hehe.

Efter middagen skrev vi två teoriprov som gick helt okej. Därefter begav vi oss till gymmet. Körde inget pulshöjande  (hostar fortsatt) men kan nog tänkas att jag känner av en del övningar imorgon. 

För glass och ballong, framåt!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar