Försvarsmakten GMU

Onsdag (4 okt, dag 73) – Aldrig Ge Upp

Dagen spenderades på skjutbanan. Tyvärr var min egen prestation en besvikelse. Kvotskjutning ”presidenten”… godkänt var 3.3 men jag fick 3.28. Som bekant blir man bra på det man övar och just öva vill jag göra mer. Tycker det är svårt att vara happy clappy när jag misslyckas. Som tur var blev det en härlig löprunda på typ 6 km i lagom tempo i höstsolen efteråt vilket gjorde mig glad igen. Middag på det och flaggan närmar sig toppen igen. Hoppas vi åker ut nu under kvällen.

Här slutade jag skriva blogg för nu rasslade det till. Härifrån och framåt skriver jag nu ikapp efteråt för givetvis hade jag inte med någon mobil ut i skogen.

Efter joggingturen gick vi till matsalen och utspisade middag. Ett kvällspass fanns på schemat och det var en föreläsning om läget i Ukraina och situationen på Krim från en mycket kunnig förvaltare som varit på plats. Vi fick en djupare förståelse för händelseutvecklingen i området och alla verkade uppskatta genomgången. Klockan 20 var denna slut och just som vi alla berett oss på en lugn kväll med vila på logementet kliver kaptenen ut på scenen. Framför det samlade GMU-kompaniet och säger han ”kriget börjar klockan 21”.

Hurraropen ekade när flocken ystra rekryter inser att det är dags att, med hast, bege sig till skogs. Inom drygt 15 minuter stod vi uppställda i korridoren med stridsutrustningen framför oss. Befälen gick igenom varenda ficka så att ingen otillåtet smusslats med ut. Våtservetter och kaffeförpackningar beslagtogs innan vi slutligen konstaterade att endast materiel som fick vara med var det.

Trupptransport ut i skogen gick smärtfritt och regnet smattrade mot rutorna. I beckmörker urlastade vi bussen och gruppcheferna fick order om att resa förläggning. Detta var lättare sagt än gjort. Personligen var jag mycket glad över att äntligen vara igång så jag tyckte mest det var komiskt när tältet välte medan vi försökte resa det (tältduken hade blivit svintung av allt regn). Med hjälp av hamparep, svordomar och gott samarbete fick vi slutligen upp det och kunde krypa till kojs. Aldrig Ge Upp var igång.

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar