BU Försvarsmakten

Marschträning och trupptransport

Är redigt trött efter ett mycket trevligt marschträningspass så tänker ej bli långrandig. Dagen tillbringades på bandvagnskursen och vi skrev prov i trupptransport samt övade detta praktiskt. Därefter körde vi i terrängen med släpvagn efter bandvagnen, något som gör det hela lite mer komplicerat men det gick finfint.

Efter middagen tryckte jag ned vattendunkar och annat i stridssäcken och fick ihop 21 kg. Vägde in på 112 kg (jag väger 74 i bara mässingen) med stridsutrustning, uniform och packning på. Blir roligt för mig själv att kolla tillbaka på hur mycket vikt jag bar som soldat, vet inte om det ger er som läser något.

Nåväl, den en soldat starka truppen traskade under fysfänrikens ledning ut i spenaten. Vi gick på snötäckta och vägar. Tempot var ganska högt, snabbaste kilometern klockades in på ca 10.03 och snittet låg någonstans kring 10.45 min/km, var ute i 2 h och 15 min. 13 km gick vi. Kändes behagligt och jag hade kunnat gå snabbare, ska bli intressant att se hur det utvecklar sig framöver. Nijmegen-marschen vore ju skoj att gå… Vad håller folk för tempo där? Vet någon?

Kvällsfikat är ätet och nu ska jag sova. Tack och god natt!

Bjuder på en ful bild på en glad soldat som precis marschat klart. Det syns typ inte hur dyngblöt av svett jag var. Insidan av kroppsskyddet var absurt blött och stinkande. Det är definitivt så här livet ska va!

Hitta mer inspiration

2 Kommentarer

 • Svara
  Eddie
  11/02/2018 at 21:48

  När man går i Holland så saktar man på 8 min för varje k. Men tänk på värmen

  • Svara
   Nilsson
   12/02/2018 at 05:36

   Okej men visst är det inte lika mycket packning och utrustning? Får de hur det utvecklar sig under våren men det borde gå fortare på barmark… :/

Lämna ett svar