BU Försvarsmakten

Konsten att gå in i en brandvägg (BU dag 9)

Arla morgon klev vi ur sängen med spänst i steget, tveklöst tack vare moroten om annalkande permission och löftet om en heldags stridsfordonskörande över öppna nejder. 

Eller ja, inte för mig då. Jag tjänstgör som beordrat i datasalen och får inte ledigt förrän på fredag. Hehe. Idag tog vi oss an brandväggar. Hårdvara kopplades in och mjukvara konfigurerades med mycket möda och stort besvär. Att grundinställa, konfigurera och göra andra åtgärder på (med?) en färist ensam och på tid skapade mer psykiskt obehag än AGU och soldatprovet sammanlagt. Jag är inte ens ironisk. 

Komiskt egentligen. Många skrattar åt försvarets reklam om att en personlig utmaning kan vara ett skäl till engagemang i Försvarsmakten. Jag erkänner gärna att det absolut var ett av mina skäl. Sedan trodde jag att det var i något jäkla värn en regnig natt, eller i en iskall obdervationsplats, eller på en lång, matfri marsch som utmaningen skulle ligga. Icke sa nicke. Faktum är att den här IT-kursen är jätteutmanande för mig. Vi har dock bra instruktörer och kurskamraterna är mycket hjälpsamma. Känner mig (och är) för dålig bara. Men det kommer ju förhoppningsvis ändra sig med tiden. 

Samtidigt ger det inte alls samma tillfredställelse att faktiskt klara ett IT-prov med full eller nästan full pott som att förtjänstfullt genomdriva ett eldöverfall. Tänker dock att när jag väl sitter ute i spenaten med min grupp i bandvagnen och vi löser vår uppgift snabbt och snärtigt, då kommer förmodligen tillfredställelsen. Vägen dit känns jävligt lång bara. Över tiden gäller givetvis RMI (rätt mental inställning). 

Innan middag hann sambandstäten (läs jag) med ett fyspass. Sprang 2 km rätt fort på asfaltsslingan innanför grindarna och gick sedan till gymmet. Efter middag blev det gymmet igen eftersom några av grabbarna skulle köra bänkpress. Kan ju förtydliga att dem kör betydligt tyngre än mig redan nu så behöver ingen känna sig liten ?. Det är lite oklart men stången brukar väl väga 20 kg? Nedtecknar så att jag kan jämföra framgent:

2 × 12 (20 kg)

1 × 12 (30 kg) 

1 × 12 (34 kg)

2 × 10 (40 kg) (med passning och lite hjälp på 2-3 sista)

1 ×3 (50 kg) (med lite hjälp)

Ser fram emot att förbättra mig på detta under vintern! 

Njöt sedan av att vi fick Risifrutti till kvällsfikat. Lyx! 

Godnatt, som vanligt från överslafen.

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar