Försvarsmakten Jobb i Försvarsmakten

Kompanifys utan kompani

Måndagsmorgonen grydde och trots att klockan bara var halv sex stekte solen på bra under morgonpromenaden. Avbryt civil verksamhet var ordern, istället var det dags att börja tjänstgöringen. Givetvis inleddes veckan med kompanifys. Dock är nästan alla lediga så jag och en kollega var de enda som sprang. Fanjunkaren sa att det var frivilligt men det kändes bäst att handla i Fk Fysmonsters anda. En förnämligt trevlig runda på lite över sju kilometer blev resultatet.

Om en vecka rycker mina rekryter in. Således går tiden åt till förberedelser. Utöver det fick jag äran att pryda uniformen med tre vinklar vilket innebär sergeant och är graden som passar min befattning.

Efter jobbet tog jag och Flexie en långpromenad. Nu hoppas jag på en svalare natt. Annars går jag ut och sover på balkongen.

Hitta mer inspiration

2 Kommentarer

 • Svara
  Nilsson
  22/07/2018 at 07:33

  Tack så jättemycket för kommentaren! Det låter som om du är en vettig person med ambitioner och det är precis vad försvaret behöver. Ska se om jag kan komma på några ytterligare tips att blogga om. Skriv gärna igen efter din antagningsprövning!

 • Svara
  Mikaela
  22/07/2018 at 09:26

  Hej! Jag är nu 22 år och har testat två olika utbildningar, var otroligt skoltrött och omotiverad för båda så det blev bara att hoppa av. Nu innan det blir att söka nytt jobb när sommarjobbet tar slut så började jag och familjen prata om Försvarsmakten. Den har nog legat i mina tankar ett bra tag, men det har gått i stil med “det är ju bara de där coola, vältränade, passionerade och kunniga människorna som gör det, inte jag”. Men ändå så nästan hips, vips, så har jag nu anmält mig för prövning den 7 Augusti och jaa… Är sjukt nervös och tränar cykling och marklyft som bara den!
  Ville bara säga tack för alla dina blogginlägg om dina dagar i GMU! Hjälpte mig med nervositet och lite mer verkligheten av det hela.
  Så tack! Och om du har några tips utöver de som du redan skrivit om innan prövning och själva GMU:n så är det bara att skriva!
  Tack igen!!

Lämna ett svar