BU Försvarsmakten

Kompanifys, sjukan och sambandskurs (BU dag 1)

Dagen D. I bemärkelsen dag 1 på befattningsutbildningen det vill säga. Inledde med tvättbyte och ombyte till det kära, blå poplinstället. Bytte till mig ett ganska nytt så nu ser jag ut som en blågul landslagsidrottare. Eller…. 

I vilket fall joggade vi iväg till enkilometersspåret och sprang runt, runt, runt. Gick bra tycker jag. Förtjänstfullt sätt att inleda veckan på. Trevligt att vara en del av kompaniuppställningen som följde därefter också. 

Fick nytt bandage på fingrarna hos sjukan. Givetvis inmundigades en kopp rivigt, svart snabbkaffe också. Måste ju kraftsamla inför skåpsinrättning. 

Lunch enligt stående rutin och sedan drog det viktiga igång. Kärnfull verksamhet under eftermiddagen i form av uppstart av en kurs som sträcker sig ett antal veckor framåt. Eftersom jag är den enda deltagaren som gått direkt från GMU så ligger jag efter men imorgon blir det bland annat utbildning i radio 180. Extremt engagerad instruktör som passionerat förmedlar kunskap om allt från frekvenser till ohms lag. Alltid uppskattat när folk älskar ämnet de utbildar i. Kommer bli grymt detta! 

Efter middagen serverades vi ett pass träningslära. Kamraterna har inlett sin vagnstjänst och ocherna har utbildats i p-skott. Lät också trevligt.

Nu är det tack och god natt som gäller. Väl mött!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar