BU Försvarsmakten

Högt och lågt stridsvärde 

Med gröt, ägg och kaffe inleddes denna dag precis som alla andra dagar i grönkläder. Städning enligt stående rutin följde och därefter samlades vi i garaget. Åtgärder före körning och därefter framryckning mot övningsterrängen.

På ett rejält backigt spår med knepiga skråpartier bandade vi fram. Fick tillsägelse om att köra långsammare. Vi hade tydligen lite för roligt. För redigt jävla roligt var det idag! Dagen blev inte direkt sämre av att pannkakor serverades till lunch.

Efter maten fick vi på egen hand hämta och iordningställa vagnen samt banda ut till en samlingsplats. Efter ett slirigt varv på terrängbanan stod stadskörning på schemat. Mot Enköping således. Civilisterna vek hädan… Nej, faktum är att vi körde så snällt och fint att jag lyckades få framåt på att köra bandvagnen till McDonalds. Glass och kaffe, stridsvärde 5. Säg inget till fänriken bara. 

Tillbaka till terrängen för mer guppig körning bland träden. Snön föll och skogen låg snart inbäddad i ett mjukt täcke. Med kaffemuggen i handen kunde jag njuta av färden med min förare bakom ratten. Aktiviteterna efter middagen var ej så njutningsfulla. Fyra kilometer löpning med kängor och kroppsskydd. Det gillade inte min överansträngda högerhöft. Gick mestadels de två kvarvarande kilomgernarna så det blev 6 km totalt. Kände mig besviken på mig själv efteråt. Usch. Får pressa genom måndagens fälttest och sen försöka rehaba. Slut på fel mental inställning. 
Ser fram emot morgondagens marschträning. Det är typ den roligaste träningen som finns. Nu är det tapto för min del. Trevlig kväll! 

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar