Försvarsmakten GMU

GMU dag 9

Solsken och isomat på skjutbanan i ca 10 timmar, hurra! Ännu en rolig dag i det gröna landet. Förutom morgonstädningen som är tråkig men bedömt karaktärsdanande. BRAK och mental träning inledde dagen. Jag passade på att visualisera dagens planerade skjutövningar. 

Stridspackning med kroppsskydd packades redan igår så vi kom iväg relativt raskt så snart vi hämtat ut våra vapen. Inledningsvis sköt vi serier för att ställa in rödpunktssiktet. Vilken jäkla lyx att ha sådant förresten. Hade gått mer i linje med karaktärsdanande att skjuta med fasta riktmedel men å andra sidan är det ju att kunna verka mot fi som gäller. Hoppas vi får skjuta utan senare dock. 

Vi varvade mellan 2 skjutlag. Det ena sköt medan det andra utförde övningar så som hasning och ålning med vapen. Svettigt i värmen men vi slapp ta på kroppsskydd. Börjar se ett mönster i hur dom successivt ökar belastningen med att vi nu bar den fram och tillbaka till skjutbanan. En annan reflektion är att jag känner mig så ung. Jämfört med befälen i vilket fall och detta trots att jag är äldre än fler av dem. Väldigt intressant att se/ uppleva. Alltså att kompetens/erfarenhet (givetvis) väger mer än siffror. Vet inte hur jag ska förklara men det är en lite rolig känsla. 

Själva skyttet gick bitvis riktigt bra. Sämst gick det fascinerande nog i liggande skjutställning med packningen som stöd. Bäst gick knästående. Vi skjuter bara från 30-metersvallen än så länge men för mig känns det ändå trevligt att utvecklas och bli bättre. Klarade alla utbildningskontroller och satte även 3 av 3 skott i a-box (typ partiet ögon på en person) i knästående. 

Har dock nästan alltid ett första sättskott som sitter 2-3 cm från de andra två som sitter tajt. Får öva vidare. Var ju bara dag två på skjutbanan trots allt. Endast snabb, daglig tillsyn av vapnet så misstänker att morgonen kommer bjuda på ett jävla helvetespass till vård med omvisitation. Inte ovanligt att få stå 6-8 timmar och vårda här tydligen… tilläggas bör att vi inte har stolar i vårdlokalen utan måste stå upp.

Rätt mör nu. Ska trycka kvällsfika i ansiktet och sedan vårda kängor, packning och mitt goda själv. 

Hitta mer inspiration

4 Kommentarer

 • Svara
  Erik
  01/08/2017 at 20:59

  Tack för den här bloggen! Väldigt kul läsning för en själv som rycker in i september! 🙂

  • Svara
   Nilsson
   05/08/2017 at 06:53

   Åh vad kul att du hittat hit! Lycka till med ditt eget inryck, vad har du för befattning?

   • Svara
    Erik
    07/08/2017 at 21:20

    Tack! Logistiksoldat på LedR i Enköping! 🙂

    • Svara
     Nilsson
     12/08/2017 at 18:19

     Okej! Kul!

Lämna ett svar