Försvarsmakten GMU

GMU dag 72 (3 okt)

Plutonen spanar efter tecken på att vi ska kastas ut i skogen. Dagen har än så länge fortlöpt väl på kasern. Packningen är avklarad. Den genomfördes under rigorös övervakning av befälet. Ingen chans att smuggla ut godis eller snus här inte. Eftersom utrustningen nu dessutom är inlåst får vi nöja oss med tilldelad materiel. Gott så.

Efter lunch begav vi oss på regementesnämnd. Jag och det andra förtroendevalda det vill säga. Lärorikt och intressant att träffa regementeschefen med flera. När det var klart anslöt vi till plutonen som genomförde multitest. Vi hejade fram kamraterna och såg till vår glädje att två av dem slog de andra plutonerna och återigen satte 517:e pluton främst. Det var våra orcher som sprang på 15.6 och 15.7 respektive. Galet bra jobbat. Många maxade också sina styrketest i flera av grenarna. Mycket bra kämpat av alla.

Innan middagen fick vi inget höger vänster om utan ett oklart “hopp och lek”. Således trodde vi att befälen skulle släpa ut oss mitt i natten eller på kvällen för att börja slutövningen. Var tillbaka (från Ica…) innan 19 beordrades. När fänriken sen kom tillbaka (spaning från fönstret, bevakningsområde asfaltsytorna) trodde vi att nu jävlar sker det.

Icke sa Nicke. Jag vaknade även på natten när en kamrat skulle på toa (trodde dörren som öppnades var ett befäl) men i övrigt hände inte ett smack. Jag tar allt med ro men det vore så roligt om vi startade nån gång.

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar