Försvarsmakten GMU

GMU dag 66

Gruppen vaknade rejält förvirrad angående vilken dag det var. Oregelbundna sovtider i fält gjorde att vi trodde att det var torsdag och därmed pannkakor. Icke. Istället väntade fys hela förmiddagen, iklädda motoroverall. Kärvt. 

Efter utlåsning vapen framryckte vi till startpunkten för enkilometersslingan innanför grindarna. Asfalt och lite mer asfalt således. Efter uppvärmning drog vi på oss kroppsskydd och med vapnet om halsen hetsade vi iväg på fälttest (med för lite utrusning – detta var träning). 

Plutonens orcher tog raskt ledningen och pressade sig in på ca 8.30 min. Sträckan är två kilometer. Sedan anlände resten i fallande ordning. Jag själv var tredje sist tror jag och jag sprang in på 10.58 min. Vapen och kroppsskydd på utöver motoroverallen som inte direkt är ett löpvänligt plagg. Ganska bra tryck på plutonen måste jag säga. Jämfört med mig själv var detta en seger (inte alls länge sen som jag kämpade med dessa tider i vanliga träningskläder) även om resultatet ändå såklart var för dåligt. Tur att det finns många chanser att öva och sträva mot bättre resultat. Sedan ska ju själva testet genomföras och då tillkommer stridsväst, fyllda vätskesystem och kängor. Komiskt nog så skulle denna tid placerat sig som nummer 7 på snabbaste två km någonsin i min Runkeeper. På två km är 9.50 minuter min bästa klockade tid så det verkar ändå som om det går framåt i konditionsutvecklingen med tanke på hur mycket tyngre det blir med vapen, kroppsskydd och motoroverall. 

Efter en rejäl lunch skrev vi två teoriprov. Strimma D blev godkänd direkt och Strimma B väntar vi på fortfarande (resultatet då alltså). Har även hunnit med plutonens timme. GMU-avslutningsfest planeras. Kommer bli kul! Gjorde även ett par gruppdiskussionsuppgifter. 

Efter middag stod bio på schemat men eftersom jag vågar vägra skräckfilm stannade jag kvar på regementet. Passade på att springa milen i egen takt. Mycket trevligt att välja tempo själv som omväxling. Sprang en modifierad version av Signalmilen och landade på 59 min, 55 sekunder. Kändes lagom jobbigt och bra tempo jag kunde sprungit längre i. Smutt att kunna äta framdukat kvällsfika efteråt. Hellre ensam i skogen än tillsammans framför skräckfilm. 

Över och ut 😉

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar