Försvarsmakten GMU

GMU dag 57

Måndagsmorgonen bjöd på städrutiner, sängbäddning och frukost. Föga överraskande. UAV därefter. Vi framryckte till grannhusets lektionssal och bjöds på ett kortare pass Strimma B. Vi fick sluta ovanligt tidigt. Eftersom vi inte tror på glass och ballong i tre timmar anmälde vi oss till befälen istället för att gömma oss på logementet. 

Belöningen blev fys. Gött mos på lång sikt. Ångest på kort sikt. Iförda poplinställ begav vi oss mot utegymmet. Fänrik Fysmonster i täten. Personligen tror jag befälen tävlar om vem som kan hålla värst pass. I och med dagens tog fänriken tillbaka ledningen. 

Rask jogg till utegymmet således. Därefter 1 km raskt joggad jägarbuss. Det var inte slut där. Vi joggade i (för mig) rask takt ytterligare 5 varv runt samma enkilometersslinga. I tid och otid vrålade befälet SKYDD varpå vi kastar oss till backen och belönas med exempelvis 20 armhävningar eller 30 situps. Därefter framåt igen. Tveklöst stärkande för själ och moral. Blöta och (i mitt fall) högröda i ansiktet joggade vi tillbaka för dusch. Sex kilometer cirkelfys, det är fan en bra måndag i armén. 

Ansträngningarna var inte slut där. Efter lunch var motoroverall beordrat och vi marscherade till gymnastiksalen med hjärtat i halsgropen och lejon attack i fast handgrepp. Skyddsvakt var temat och passet mycket givande. Blev snabbt uppenbart vilka som är vana vid handbojor. Hehe. Utmanade och roligt, inte helt lätt att sätta fast någon i handfängsel. 

Marschen till den efterföljande middagen var mycket stilig. Framförallt halt framför en hel rad äldre officerare som lockades till att börja applådera. Antar de såg att vi inte är en (helt) förlorad generation. 

Stridspackningen är iordningställd inför morgondagens verksamhet. Därmed säger jag tack, god natt och upp med händerna! 

Müsli och jag kollar på Kellys hjältar

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar