Försvarsmakten GMU

GMU dag 46

Stund, ställe, styrka, slag, sysselsättning, symbol, sagesman. Posttjänst på schemat och vi har under dagen drillat förmågan att bygga värn och bevaka med fast dubbelpost. Under en kommande fältvecka är det bland annat detta vi kommer sysselsätta oss med. Laddar för regn, mörker, eldöverfall och svinjobbiga omgrupperingar. Kom igen, det blir kul! 

Påsmat, pissgrop och posttjänst. Vad mer kan en rekryt begära? Skulle vara en påse lösplugg kanske. Motivationen är på topp! 

Imorse hann vi även med att fysa ordentligt nere på utegymmet. Ett roligt cirkelpass. Bland annat med räckhäng och däckvältning. Bra för själ och moral.

Kvällstjänst med drill av stridsutrustning av och på. Samt gasmask av och på. Allt på tid givetvis. Lägligt då mitt ena önskemål till de gemensamma logementsreglerna på morgonens Strimma C var just “tempo, effektivitet och uppgiftsfokus”. 

Mitt andra, som den glada pensionär jag är, var “släckt taklampa 22”. Ville säga 21.30 men ville inte bli lynchad 😆. Återhämtning är viktigt. Samt puts och studs. Jag förevisar (och glädjs över att hårnät inte är krav): 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Hanna
  september 9, 2017 at 5:59 e m

  Åh mitt Livbataljon-hjärta brister när jag ser knut utan hårnät 💔😁 Något arbetsskadad!

  • Reply
   Nilsson
   september 13, 2017 at 7:28 e m

   Haha det kan jag förstå. Du skulle förmodligen inte imponeras av fläta eller ännu värre… tofs….

Leave a Reply