Försvarsmakten GMU

GMU dag 45

Morgonrutinerna betades av enligt stående rutin och Strimma E tog vid. Denna bestod av upplyftande och informativa besök till våra framtida förband där befattningsutbildningen skall genomföras. Samtliga verkar nöjda med besöken och uppskatta att de genomfördes. 

I ljuset av eftermiddagens fasor bleknade förmiddagen dock rask bort. Det var med en rejäl ångestklump i magen jag marscherade mot skjutbanan för examination i närkamp. Tillräckligt långt utanför mental comfortzone för att må dåligt men uppskattade samtidigt den vidriga känslan. Trodde jag skulle ligga i den mentala zonen betydligt oftare under GMU. Det är ju där någonstans man utvecklas som mest. Utöver pytonfys är det än så länge bara på närkampen det känts så. Innan GMU har jag känt liknande när jag bodde ensam i Indien i ca 6 månader och då länge i New Delhi. Det var också obekvämt och vedervärdigt men mycket lärorikt. Denna examination var en bra och lärorik upplevelse således. 

Hade i vilket föreställt mig en gladiatorbana kantad av aggressiva instruktörer och biffiga befäl. Höga hinder och herrejösses. Var inte riktigt så illa. Är fullt medveten om att detta inte är min paradgren men har verkligen försökt mitt bästa under passen. Tryckte således tandskyddet i ansiktet och körde på efter förmåga. Hade andan jävligt långt upp i halsen och benen skakade av trötthet när jag sköt serien som avslutade examinationen. 

Var extremt roligt att se hur hårt alla köttade på! Mycket stolt över mina kamraters insats idag. Vilka jävla krigare dom är!

Befälen lät oss vänta vedervärdigt länge på besked om godkänt eller inte. Det blev godkänt. Inte med någon vidare marginal dock. Definitivt rolig, smärtsam och bra utbildning. Den ständigt närvarande självkritiska rösten gör sig dock fortsatt hörd trots försök till pipstöt mot den. Ibland kanske good enough får vara just good enough. 

Känslor slut. Gött mos. Och god natt!

Hitta mer inspiration

2 Kommentarer

 • Svara
  Lt.G-M
  16/09/2017 at 09:11

  Varför förminskar du dig själv? Du gjorde en BRA examination, som med fullt fungerande axel hade varit VÄLDIGT bra. Live to fight Another day. Man kan inte ha sitt A-game hela tiden, varje dag.
  Att sikta högt – som du gör – är bra. Men om du siktar så högt att du skjuter D-max rakt upp och vådabekämpar dig själv med kulan som kommer tillbaka ner, blir kraven du ställer mest felriktad energi.

  Trevlig helg

  • Svara
   Nilsson
   16/09/2017 at 14:59

   Visa ord och jag blir bättre med åren (på att inte vara så självkritisk dvs) ;-). Tack för pepp och stöd! Hoppas du vet hur uppskattad du är som instruktör av oss alla!

Lämna ett svar