Försvarsmakten GMU

GMU dag 31

Den intensiva veckan fortskrider med kvällstjänst och nära umgänge med kroppsskydd och ja, kroppar rent ut sagt. Jag fick inleda dagen på sjukan och fick lite tejp så att jag kunde kriga vidare. Handgranateori därefter samt viss praktik. 

Stridsutrustning på och marsch till skjutbanan. Belönades med isolerad mat och hurrade för kungen enligt stående. Ris och chili con carne. Inga konstigheter, tryck i ansiktet. 

Skyttet gick bitvis extremt bra för mig och bitvis käpprätt åt helvete. Det positiva jag tar med mig var en kvotskjutning i knästående med 2.2 i resultat. (100 meters avstånd, ned i knästående och avge tre skott vilket jag gjorde på under 6 sekunder med resultatet 13 poäng). Orkar inte grotta i det som gick dåligt utan lär mig och går vidare. 

Marscherade tillbaka. Tålamodsprövande långsamt. Fick äta isolerad mat bakom kasern till middag innan vi svidade om till motoroverall. Resten av kvällen tillbringades i idrottssalen med diverse brottning ackompanjerat av sprutsvett och primitiva ljud. Bara ett pass kvar innan examination. Känner mig inte på långa vägar kompetent nog. Instruktörerna har varit oerhört duktiga så det har inte med det att göra alls utan mer om man jämför mängden timmar på skjutbanan med antal timmar spenderat på närkamp. För mig som detta med handgemäng är väldigt nytt för så är det mycket att ta in på kort tid. Ont, svårt och jävligt roligt är det hur som helst. 

Överlag känns GMU ganska mycket som att “prova på” lite av allt men jag vill ha mer av ja, allt. Tur det är 9 månader kvar efter GMU ?

God natt önskar jag samtliga! 

Hitta mer inspiration

2 Kommentarer

 • Svara
  Jenny
  24/08/2017 at 19:03

  Roligt att läsa din blogg och se vad ni hittar på! Vill dock uppmärksamma dig på att du kan låta väldigt osympatisk ibland och det är ingen positiv egenskap i försvarsmakten. Här är mantrat att alla ska med, oavsett om det ibland går långsammare. Vill man att det går fortare får man helt enkelt erbjuda sig att hjälpa till med utrustning eller något, eller så får man finna sig i att det inte alltid går i hundra. Förstår att bloggen är för dig för att minnas detta i efterhand, men vill att du tänker på att både dina befäl och dina kamrater kan läsa den under tiden och vissa saker du skriver om riskerar att inte ge dig pluspoäng för fortsatt karriär i FM!
  Men somsagt annars är det väldigt kul att se vad ni har för er om dagarna. Jobbar själv inom FM och kommer ihåg hur ödmjuk man måste vara både åt sina egna och åt andras begränsningar!

  • Svara
   Nilsson
   25/08/2017 at 14:21

   Tack för att du bryr dig om mig! Jag ska ha din kommentar i åtanke. Mina befäl och chefer läser redan, det vet jag och jag står för allt jag publicerar. Tack igen!

Lämna ett svar