Försvarsmakten GMU

GMU dag 20 lördag 

Spenderade dagen på regementet. Tillbaka till morgonrutin med bäddning och tråkig städning. Saknade skogen direkt. Gör hellre “färdiga till strid” klockan 07 än städar korridor och toaletter. Absolut skönt att sova i en säng men jag vill ut i fält igen. Visitation av vård personlig materiel efter det. 

Under förmiddagen vårdade vi våra vapen i ett par timmar. Pistonghuvudet är något av ett helvete att få rent utan att råka repa det. Smarta tips någon? Med CLP överallt och svart smuts under naglarna (har handskar men visat sig effektivt att skrapa med naglarna för att få bort smuts) fick vi slutligen godkänt på vården. Bytte från motoroverall (världens sexigaste plagg) till 90 lätt och gick till matsalen. 

Strimma C om gruppdynamik följde och det var väldigt givande med diskussioner i gruppen. Avslutade sedan dagen med Strimma A, dvs fys. Och i detta fall lett av Fänrik Fysmonster. Pure hell. 

Började med lågintensiv jogg som var snabbare än det jag personligen kör som lågintensivt. Bara 2 km. Sedan 1 km “jägarbuss” när de två som springer sist när man springer i grupp om två kolonner hela tiden ska kuta om hela gruppen. Medelintensivt. Värst kom sist. Intervaller i backe. 8 gånger upp för en jävla helvetesbacke. Höll på riktigt på att börja grina på toppen efter 7 gången. Vedervärdigt. Situps och armhävningar efteråt. Belöningen kom sen då vi fick ett par lediga timmar och fick gå och köpa lördagsgodis. Win. Samt plugga på sidor i SoldF men det är jag klar med så nu tar jag kväll. 

Hitta mer inspiration

11 Kommentarer

 • Svara
  Rebecca
  12/08/2017 at 18:35

  För att få rent pistonghuvudet använder jag alltid saliv + tändstickor (tändstickshuvudet). Det gör underverk för krutrester som etsat sig fast haha!
  Låter underligt med det funkar, lite saliv på piatonghuvudet och gnugga runt med tändstickshuvudet 🙂

  • Svara
   Nilsson
   12/08/2017 at 20:03

   Åh!!! Tack! Ska testas!

 • Svara
  Jessica
  12/08/2017 at 18:40

  För att få bort krutslagget på pistonghuvudet funkar en tändsticka och lite spott bra tycker jag. I fåran brukar hampasnöre lösa problemet. Om hampasnöret inte räcker så kan man kombinera spott, tändsticka och hampasnöre 😛 hoppas det löser sig!
  🙂
  // Jessica

  • Svara
   Nilsson
   12/08/2017 at 20:04

   Grymt tips! Ska testas så snart som möjligt!

 • Svara
  Opposita/Sofia
  12/08/2017 at 20:24

  Om ni har den gamla vapenvårdspåsen i tyg går den bra att använda för att gnugga pistonghuvudet med också, förutom spott+tändstickshuvud som sagts innan. Ett tjockt snöre till mellanrummet under huvudet att dra fram och tillbaka är också bra. Detta plus tålamod att låta clp göra sin magi brukar lösa det mesta smutsen 🙂
  Förvånad över att ni tilläts äta i tältet också, har jag aldrig hört talas om 😮 då får man ju råttor!

  • Svara
   Nilsson
   13/08/2017 at 19:47

   Vi har den nya tror jag… absolut:-) Nej jag vet… men det är ju bara påsmat och inte något som är kvar i tältet. Får väl se om det ändras framöver. 🙂

 • Svara
  Basselasse
  12/08/2017 at 20:37

  Grova sidan på en tvättsvamp. Tryck pistonghuvudet mot svampen och skrubba intensivt. Visitera efterhand. Fungerar varje gång.

  • Svara
   Nilsson
   13/08/2017 at 19:48

   Ska prövas! Tack!

 • Svara
  Nils
  14/08/2017 at 09:42

  Tändstickor och spott som tidigare talare redan nämnt. Använd snörena från vårdkitet till skåran på själva huvudet(kängsnörena går också). Slå en cirkel runt och gnugga utav bara fan.

  • Svara
   Nilsson
   14/08/2017 at 18:36

   Vi har inga snören i vårdkiten men ska skaffa mig ett eller ta ett skosnöre när det blivit slitet. Tack!

  • Svara
   Nilsson
   15/08/2017 at 16:50

   Funkade toppen!

Lämna ett svar