Försvarsmakten GMU

GMU dag 2

Lång dag idag. Känns som om det vi gjorde imorse var förra veckan typ. Ligger i sängen och ska sova snart men kort om dagen så att jag kan läsa och minnas. Revelj (upp och hoppa blåbärssoppa) 06.00 och därefter på med kläder och iväg till frukost. Drar allt kort nu och utan detaljer. Hoppar säkert över vissa saker med flit och annat pga glömmer samt är trött.

I vilket fall: alltså maten! Lyxen att den bara finns där färdig och god. Tryckte i oss och tillbaka till logementet. Därefter lärde vi oss städa och bädda sängen. Jag var dålig på bäddning. Får öva… Mer städning därefter och sedan genomgång i teorisal samt information om regementet. 

Mat igen. Gillar hur dagarna styrs genom måltider. Väldigt bra mat. Inser givetvis att jag var en liten skitunge som någonsin klagade på skolmaten. Att kunna fokusera på sin uppgift och bara få mat är verkligen vardagslyx. Mer teori efter lunch.

Vi har fått in tidspassningen, efter ännu mer teori var vi återigen tillbaka 5 min innan utsatt tid på rätt plats och med rätt utrustning varpå befälet säger “ni är första plutonen som inte verkar vilja ha rast”. Att senare prestationer följdes av ett “det där var IG plus” är en annan femma. Hehe. Allt sägs med värme och ärligt talat är jag överraskad över hur lugnt och fint allt är. 

Efter teoretisk vapenutbildning fick vi äta igen. Middag. Förutom ett mikrofyspass har vi inte tränat alls. Saknar det men antar vi kommer få så att vi vet att vi lever framgent. Innan trodde jag att vi dirket skulle fysa massor och jag hade ju en farhåga om att inte vara nog tränad. Den är nog mest ogrundat påhitt (springer 2 km på 9.50 tex) men ändå. Jaja. Hittills ingen fys. Återkommer i frågan. 

Efter middag hade vi praktisk vapenutbildning i ett par timmar. Mycket att lära sig och jag hoppas att jag snarast får in handgreppen per automatik. 

Vad gjorde vi sen då tror du? Åt såklart! Hehe. Kvällsfika i “allrummet” i vår byggnad så som igår. Städade lite mer och förbättrade ordningen i skåpet innan jag nu som sagt ligger i sängen. Fotoförbud så inga bilder finns att bjuda på tyvärr. Vila ögonen på Östersjön istället, tänk på ryssen och sov så gott!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar