BU Försvarsmakten

Första körningen med bandvagnen

I stridssäcken ligger böcker om vård av motorer och oljefläckar på händerna är ett faktum. Kablage och servrar har bytts mot bärhjul och brandsläckare. Det är alltså nästa del av befattningsutbildningen som tagit vid och ett förarbevis på bandvagn är tänkt att adderas till CV:et.

Under förmiddagen repeterade vi åtgärder före körning. Vi bytte även bandvagnar inom gruppen så nu har jag vagnen som ska bli min. Kan konstatera att den behöver mycket kärlek och omvårdnad. Jag vill knappt veta vad den utsatts för innan men det är kaos i bakvagn. Vi kommer behöva göra en gedigen insats med att styra upp och organisera all utrustning. Mycket är trasigt och saknas men jag och min förare har tagit vagnen under våra vingar och kommer se till att vi är redo att lösa uppgift inför fältveckorna men vi kommer behöva få tid i garaget. Som tur är så går fänriken med oss på kursen och verkar lika taggad som vi på att sträva mot perfektion och vidare.

Själva körningen var rolig och vi snirklade runt i en ett par hundra meter lång åtta innanför grindarna. Korsningar och kurvor togs med allt högre precision. Det gäller att vrida tillbaka ratten i varje sväng, behövs lite övning för att det ska ske mjukt. Imorgon ska vi köra en hinderbana och även leda varandra från marken. Samt att vi ska titta närmare på bränslesystemet. Känns redigt.

Över och ut! 

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar