Försvarsmakten Jobb i Försvarsmakten

Förberedelser för Trident Juncture, två bivacker och ett tält

En svensk tiger givetvis så håller du på att sätta kaffet i halsen kan du andas ut. Här röjs minsann inga hemligheter. Något som inte är en hemlighet är hur jäkla sugen jag är på att komma ut i den norska terrängen.

Nederbörd, lera, kyla, påsmat, ingen toa, ingen dusch och för få tilldelade underkläder men tillräckligt många goda kamrater. Det kan ju inte bli annat än gött mos. Kabel skall tattas, vagnar maskeras och uppgifter lösas över tid. Precis som vanligt på främre ledningsplats.

Rekryterna däremot stannar hemma, i 11-månaderskullens fall kommer de vakta slottet. Det vill säga gå högvakten. Definitivt sevärt. 9-månaderskullen fortsätter sin GMU. Denna vecka har jag i huvudsak utbildat på SERE och kunnat konstatera att alla överlevde sitt första överlevnadsdygn. Bivackutbildningen hade avsedd effekt. Hur mycket ved som måste samlas tror jag flera drog erfarenheter kring och egentligen är ju sånt det bästa med SERE. Utbildning absolut men bäst är ju att pröva själv, tänka till och göra lite bättre nästa gång. Vi får väl hoppas på snö och lite tid över så att vi även kan bygga en snöbivack. Eftersom jag for fram och tillbaka mellan övningsförberedelser och skogen så nöjde jag mig med att tälta istället för att bygga bivack denna gång. Har det alltid väldigt mysigt i mitt Hilleberg Nammatj GT. Har haft det tältet i 12 år nu.

Nu kan jag ju också passa på att utbilda på något som heter tidsinställda inlägg. Ha det i bakhuvudet ett par veckor framöver för nej, jag lägger inte upp geotaggade inlägg live från grupperingsplatsen.

Ha det!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar