Försvarsmakten Officersutbildning

Det drar ihop sig mot officersutbildning

Bandvagn och stridsfordon 90

Det kanske inte är så konstigt att det pirrar lite i magen. På måndag är det dags. En vecka på regementet, sedan officersutbildning på Karlberg. Gradbeteckning för kadett ska sys på uniformen, utrustning packas ihop och en rejäl mängd oklara praktiska frågor ska förhoppningsvis kunna klaras ut. Det är tydligen inte helt lätt när olika myndigheter och avdelningar ska anställa någon för officersutbildning. Jag ska alltså gå SOFU, särskild officersutbildning, under 1,5 år.

Samma längd som en specialistofficer men eftersom jag har en högskoleutbildning sedan innan och därmed skrivit uppsats behöver jag inte göra om det och kan således bli taktiker. Ser framför mig att frågor kan uppstå, som det alltid gör när någon gör något lite utanför normen. Men tänk på att officersutbildningen förr, till taktiker, bara var två år exempelvis. Saker förändras. Och möjligheterna till olika typer av vidareutbildning och att fortsätta lära sig när man väl jobbar är i princip obegränsade. 

Känns oavsett bra att ha BFA-erfarenheten i ryggen utöver 11 månaders värnplikt. Nu ska jag alltså läsa som anställd och det betyder att jag får lön. Det är en fördel. Annars hade jag aldrig kunnat göra det. Jag är provanställd så om jag inte löser min första uppgift: tillgodogöra sig officersutbildning så kan jag bli uppsagd. Det blir inget boende på Karlberg utan någon form av övernattningsmöjlighet i Bromma, funkar men lite tråkigt. Nåja, allt kommer bli bra.

Lär återkomma till tankar och åsikter om SOFU framöver, både fördelar och nackdelar. Hur som haver vet jag inte alls vad jag kan förvänta mig, särskilt inte i corona-tider men jag är jäkligt taggad. Att bli officer har legat på listan över drömmar sen jag var tonåring. Jag ser framför mig att det kommer gå att göra mer skillnad som officer. Förhoppningsvis stämmer det. 

Och nu är det alldeles strax dags att ta första steget.

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar