BU Försvarsmakten

Dag 3 slutövning gruppchef  (BU dag 35, 19 nov)

När söndagsmorgonen anlänt och reveljen var ett faktum kändes det som om jag bara sovit någon sekund. Sov uppenbarligen mycket gott. Vi bröt bivacken och marscherade vidare i spenaten. Efter ett par kilometer var vi framme vid platsen när vi skulle spana. 

En oplats under presenning med plats för 6 plus packning upprättades och maskerades. Här satt vi sedan i ett par timmar. Kallt som fan var det. Vi hade inte fått äta något sedan den kalla, miniportionen pasta innan fysen på lördagen. Samtliga frös och vi kurade ihop oss efger bästa förmåga. Dock höll vi humöret uppe även om situationen sög. 

Uppgiften löstes med bravur. B-styrkan som på riktigt inte fått veta var oplatsen fanns hittade oss inte och vi kunde rapportera underrättelser till chefen. Ett eldöverfall kunde vi därmed genomföra efter att vi brutit oplatsen. Striden löste vi också ut på ett bra sätt. 

Därefter följde ytterligare en marschorder. Nu kände jag mig pigg och glad så medan övriga lämnade packningen (knäskador) tog jag radion. Framåt marsch. Målet var att hitta ett paket vid en UPK ett par kilometer bort. På vägen dit spekulerade vi i huruvida det skulle vara typ en ksp 58-låda fylld med sten eller något annat överjävligt. Paketet var en kartong. Nästa teori var att det innehöll ett närlys. Fler elduppgifter tänkte vi. Öppningsförbud rådde så vi marscherade i ovisshet.

Väl tillbaka vid packgömman fick vi order om att hitta befälen vid en eld. Paketet innehöll korv med bröd! Lyckan! Således en festlig paus i misären. Därefter beordrades vi framrycka mot regementet för att hämta pskott. Väl framme visade sig detta vara påhitt. Istället väntade vård till ca 02.30 och sedan sängen! Sex mil kändes skönt i kroppen 🙂

Slutsats: extremt skoj att vara på övning med en grupp. Massor av lärorika moment. Hade fortfarande krafter kvar så väntar fortsatt på en övning som tar knäcken på en totalt. Längtar ut till nästa övning! Hade så väldigt roligt på denna ihop med gruppen! 

Hitta mer inspiration

2 Kommentarer

 • Svara
  F Tveskägg
  25/11/2017 at 19:57

  Generell fråga, vad för datorer använder kronan när ni sätter mekar samband, är det vanliga laptops eller någon tåligare variant typ Getrag eller Toughbook ?

  Tackar för läsvärd blog mvh Tveskägg

  • Svara
   Nilsson
   26/11/2017 at 07:43

   Hej! I utbildningsanläggningen är det vanliga laptops 🙂 Tack för att du läser!

Lämna ett svar