BU Försvarsmakten

BU dag 18

Konungen behöver konferenser i skogen och ordervägran är inget alternativ. Således upprättade vi denna typ av förbindelse på längden och tvären i timtal. Telefoner, radioapparater och radiolänkstationer fann varandra i symbios. Sambandet prövades även genom att en kursdeltagare i smyg spelade musik från sin mobil och sände ut det över hela nätet. 

En närmre genomgång av hur ordrar till en sambandsenhet ges serverades vi också. Chefen: “Därefter pekar jag ut skjutriktningen, ja alltså inte att ni ska skjuta med Ak5:an utan vart ni ska skjuta radiolänk.” 

Truppen handskas lite sisådär med 12 timmar långa teoridagar. Idag däremot var fys inplanerat innan lunch. Jag följde med en kurskamrat i form av en soldat från grannkompaniet till gymmet. Ett redigt bålpass betades av. Hon visade ett par nya övningar som säkerligen kommer kännas imorgon. 

Efter obligatorisk pannkakslunch  (har ej tröttnat än) fortsatte teorin. Höger vänster om vid middag. Sambandskursen tar nu helgpaus men det får inte jag göra. Gruppchefsskola står på schemat. Följde med på ett kvällspass redan idag. Skissritning och RASSOIKA. Bra att ha. 

Därefter var det dags att agera i chefens anda. Fänrik Fysmonsters det vill säga. Iförd  (och njutandes av) egna träningskläder joggade jag till asfaltsbacken mellan stationen och regementet. Intervallträning. Sprang upp åtta gånger och joggade/gick ned. 

Nu känns sängen mjuk och skön!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar