BU Försvarsmakten

Bildförstärkare  (BU dag 20)

Som man bäddar får man ligga. Kan konstatera att det är beprövat dåligt att öva med bildförstärkare när man redan från start inte har det högsta stridsvärdet. Mycket konkret, rolig och lärorik dag detta till trots. 

Efter att ha fått ut bildförstärkare modell monovar tillbringade vi en hel del tid med att tillpassa hjälmfäste och ansiktsmask. Monovar förresten, det låter som en sorts ödla. Vi stiftade bekantskap med själva bildförstärkaren och kommenderades sedan att ta på stridsutrustningen. Vad är väl en lördag utan bäversvans? 

Vi framryckte mot en lagerlokal och förvisades där en hinderbana med olika stationer. I ljuset såg det minst sagt hanterbart ut. I mörkret, not so much. Vi kravlade oss igenom hinder, upprättade och bröt bår samt natosäng, tolkade skyltar och räknade lightsticks. Vi upprättade också radio 180 i mörkret. Detta gick mycket bra.

Därefter följde en rejäl forbollsmatch (ca 25 min). Tilläggas bör nu att vi skulle blunda med höger öga över tiden. Det man ser är ungefär som att sätta en toarulle mot ögat varpå alla färger utom grönt, svart och vitt försvinner och allt blir grynigt som fan. 
Uppgifter är till för att lösas och således gick vi loss med sparkarna. I mitt fall var kanske en tredjedel träffar på boll. Resten landade i luften, på kamrater och på mig själv. Rekryt R och L hade ett antal Zlatan-moments däremot. Mycket roligt. Jävligt jobbigt. Extremt illamående. Svettig som en gris. Inte visa detta utåt. Tror ingen lurades.

Efter lunch fortsatte vi. Nu skulle AK5:an bäras med. Den skulle dessutom isär och ihop. Vidare skulle vi göra en skissritning över lokalen. Två varv på banan tog vi oss igenom. Extremt rolig dag måste jag säga! 

Nu är det fokus på återhämtning, vi ser fram emot en förnämlig dag imorgon också.

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar