Friluftsliv Vanlife

Börja bygga om skåpbil, de första trevande stegen

Ett villaområde är väl knappast komplett utan en skruttig skåpbil utan fönster. Tur att jag kunde bidra med något till grannsämjan. Eftersom jag inte tänkt stryka fram längs gatorna med Max sittandes med godispåsar innanför skjutdörren började det bli dags att bygga.

Innerväggar med lagom läskiga fuktfläckar längst ned kändes sådär. Således blev steg ett att montera bort dessa.

Skåpbil Ford Transit vanlife

Verktygslådan var inkomplett men med hjälp av en skiftnyckel och ett multitool gick uppgiften att lösa.

Skåpbil Ford Transit vanlife

Längst ned satt skivorna med någon sorts mjuk skruv/plugg jag inte vet rätt ord för. Lösningen stavades våld och Leatherman.

Skåpbil Ford Transit vanlife Leatherman

De övre skruvarna satt i borrade hål i balkarna i bilen och någon sorts klämgänga (?) hade börjat rosta. Bort med det. Däremot börjar jag fundera på att bygga med metallreglar och använda hålen som redan finns fast med ny skruv, mutter och en sån där liten rund skiva.

Skåpbil Ford Transit infästning

Detta är ju värre än när jag ryckte in avseende att inte kunna namn på saker. Jaja. Det kommer.Skåpbil Ford Transit vanlife

Vad tror du om stål- vs träreglar? Kommentera gärna.

Hur som helst, till min stora glädje låg ingen sjöblöt gammal isolering och dog bakom väggarna. Snustorrt. Dock bodde där en herrparfym. Mycket märkligt.

Skåpbil Ford Transit vanlife

Samt nån oklar elgrej.

Skåpbil Ford Transit vanlife el
Jag monterade bort alla innerväggar. Förmodligen målar jag dem och återanvänder istället för att pröjsa för nytt material.

Kaross skåpbil insida ford transit Ett litet steg för såväl mänsklighet som för min skåpbil men det var oerhört tillfredsställande att komma igång med något handfast.

Skåpbil Ford Transit vanlife
Det finns många frågetecken, ett är om jag ska orka montera loss golvet och kolla status där under, städa ur, fixa eventuell rost och isolera. Kanske är lika bra. Samtidigt känns detta golv ganska evighetsbyggt.

Det visar sig. Åtminstone är min van conversion igång på riktigt!

Hitta mer inspiration

Inga kommentarer än, skriv gärna något!

    Lämna ett svar