Nilsson i skogen Resor & Guider

Skärgårdshelg med hund på Nottarö

I sann carpe diem anda bestämde vi oss för att tillvarata den sista helgen innan inryck. Skärgårdshelg på föräldrarnas båt erbjöds om vi åkte med Vaxholmsbåten till Nottarö. Två hundar lämnades till Åkers Hundcenter på väg till Nynäshamn. Resterande familjemedlemmar (jag, Fredrik och Flexie) spenderade traumatiserade timmar bland skrikande barn och kaosmycket folk i Nynäshamn med att leta parkering och sedan köpa räkor. Var ute i extremt god tid men fick köa länge och sprang till båten med 1 minut till godo. Vad gör man inte för rökta rökor. Djupandades över en Ålö Ale på båten mot Nottarö.

Platserna längst fram var reserverade för hundar. 70 kr per person kostade resan. Två öl = 160 kr. Hund gratis. Restid ca 30 min över Mysingen till Nottarö.

Landstigning nära Lanthandeln och där efter ca 2 kilometers promenad till Östermarsfladen. Förbi röda stugor och genom tallskog.

Nottarö är populärt så här i högsäsong när det dessutom är helg.

Flexie och jag intog klipporna direkt och snart var räkfrossan ett faktum.

Solnedgången gick inte av för hackor som synes nedan. 

Skärgården alltså. Underbart.

Lördag nu och jag har hunnit med att äta, sola, dricka kaffe samt kört ett FMTK pass följt av bad. Just nu skriver jag och dricker alkoholfritt vitt vin. Får nog bli en kopp kaffe till. Kärvt liv. ^^ Men det ändras nog på måndag… 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply