Försvarsmakten GMU Nilsson i skogen

Packning inför GMU – vad ska man ta med till värnplikt

Under kvällen här jag packat det som ska med på måndag till inryckningen. I sedvanlig ordning har jag googlat gärnet, läst forumtrådar, tagit del av åsikter i Facebookgrupper och frågat bekanta. Samt såklart läst bloggen En grönsak till mamma som tyvärr är nedlagd men som drevs av en instruktör i just Enköping. Jo, jag läste kompanichefens packlista också, hehe. 

Att packa lätt verkar vara tricket och även i denna fråga får jag återkomma efter GMU:n för att säga om jag gjorde rätt eller fel. 

I vilket fall är detta det viktigaste i min packning:

– Kallelse och vaccinationskort 

– Körkort/plånbok 

– Joggingskor samt iläggssulor 

– Klocka (Luminox)

– Mobil, laddare och hörlurar 

– Träningskläder (tajts och linne för säkerhets skull) 

– Cykelbyxor  (om uniformen ger skavsår)

– Beprövade underkläder och strumpor  (som jag vet att man inte alltid får använda)

– Hygienartiklar (inkl resorb, Ipren, deo, schampo, mensskydd, svarta påsar, våtservetter i engångsförpackning, liten förpackning handsprit, nagelsax, pincett och skavsårstejp )

– Hårgrejer: borste, kam, hårnålar, massor av snoddar samt hårspray – nej inte i fält men om det krävs knut eller liknande på kasern så tänker jag inte se slarvig ut. Smink tar jag inte med mig alls.

– Nål, tråd och måttband (eftersom jag är gammal och vis, även en fingerborg 😂)

– Öronproppar  (jag har en sort jag gillar att sova med)

– Baddräkt (beordrat att ta med)

– Multitool (får man nog inte använda men tänk om det är något på logementen som går att lösa tack vare den plus att jag ju fått den av Fredrik så det känns som en lagom sentimental sak att ta med som ändå kanske kan göra nytta) 

– Proteinbars (bara två men vet inte om jag får någon lunch dag 1, kommer fram halv elva undefär och inryck 12 men misstänker att vi inte börjar med att äta…)

– Badtofflor 

Åker dit i ett par tajts jag även kan sova i och en underställströja som även den kan sovas i. På fötterna ovan nämna joggingskor och min blå vindjacka. Packar i en sportbag som jag lätt kan rulla ihop/stuva undan.

Ska utvärdera och återkomma. Misstänker jag har för mycket saker men samtidigt är det ju roligt att förbereda 🙂

Fick en kommentar på Instagram om att jag borde ta med min vikkåsa. Är ju alltid trevligt att kunna tigga kaffe.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  614 Stenqvist (Karin)
  juli 21, 2017 at 7:38 e m

  Inga civila kläder och smink?! Vi gick i alla fall ut tillsammans lite då och då… men så var det ju 11 månader och på K1, Östermalm så eventuellt lite närmare till butiker/snabbmat och annat. Myskläder var också skönt när vi fick lediga kvällar och var trötta på uniform!

  • Reply
   Nilsson
   augusti 5, 2017 at 7:02 f m

   Hehe, well jag använder inte smink så ofta till vardags heller. Bor ju ute i skogen… Och än så länge har vi förbud på att ens lämna regementet så finns ingen poäng med massa civila grejer liksom. Har slutat 21-22 alla kvällar typ så finns ingen tid för andra kläder. 🙂

 • Reply
  Magdalena
  juli 26, 2017 at 8:47 e m

  Öronproppar är helt underbart. Själv har jag alltid öronproppar när jag sover. Sover så mycket bättre när det är tyst och jag slipper alla störande ljud. Bara vetskapen att man inte kommer att störas av ljud under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt om helt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst.

  Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Du råkar inte har något bra tips på sköna öronproppar att sova med?

  • Reply
   Nilsson
   augusti 5, 2017 at 7:01 f m

   Hej! Ja eller hur, så skönt med tystnad! Jag har med mig sådana jag köpt på Jula, i en stor plastburk med gula proppar som inte är så ”fyrkantiga” som dom man får ut i försvaret. Dom är bäst, har gjort en gedigen marknadsundersökning och funktionstest över åren. http://www.jula.se/catalog/klader-och-skydd/skydd/horselskydd/horselproppar/horselproppar-906186?gclid=CjwKCAjw2ZXMBRB2EiwA2HVD-AamzbR_mfccnppQmPx1yF4Ao3KFRjWmg9yXsOnbfDftU4lZnfKVjRoCYmwQAvD_BwE

   • Reply
    Magdalena
    augusti 7, 2017 at 3:24 e m

    Tack för tipset på öronproppar. De ska jag ta och testa. Har själv också testat en hel del olika öronproppar genom åren utan att hitta några riktigt sköna att sova med. Endera så dämpar de för lite eller så blir jag öm i öronen.
    Öronproppar är verkligen ett måste för mig för att jag ska sova bra. Kan nästan inte somna om jag inte har öronproppar. Ligger bara och letar ljud att störa mig på annars. Har till och med öronproppar även om det är tyst när jag ska sova. Började sova med öronpropparna när jag bodde i studentkorridor och har sedan dess fortsatt som med dem av ren vana och för att det är så skönt med tystnad. Är det bara när du sover som du har öronproppar?

    • Reply
     Nilsson
     augusti 12, 2017 at 6:20 e m

     Ja precis bara när jag sover. Eller jobbar på ett tåg eller café med skrikiga barn…

Leave a Reply